• Home
  • Nieuws
  • Retail
  • Schoenenmerk Warrior Shanghai opent kleinste sneakerwinkel in Amsterdam

Schoenenmerk Warrior Shanghai opent kleinste sneakerwinkel in Amsterdam

Door Marjolein Stormezand

bezig met laden...

Scroll down to read more

Retail |INTERVIEW

Het retro-sportschoenenmerk Warrior Shanghai heeft zijn eerste flagshipwinkel geopend buiten thuisland China. De twee Amsterdamse ondernemers Fons Lagendijk (28) en Wout Meuleman (31) kregen vorig jaar al het Europese merkrecht van de schoenen in handen en verkopen sindsdien in verschillende skate- en boetiekwinkels, waaronder Baskets en Fresh Cotton. Daar is nu een eigen winkel aan toegevoegd.

De retaillocatie van de canvas sneakers met het typerende rode of blauwe leren panelen is opmerkelijk te noemen: de Amsterdamse Warrior Shanghai, of WS shop, zoals het merk het zelf noemt, is te vinden in een voormalige pinautomaat in de Woustraat Amsterdam en slechts 9 vierkante meter groot.

Schoenenmerk Warrior Shanghai naar Europa, winkelopening in Amsterdamse pinruimte

De winkelopening in Amsterdam ging heel natuurlijk. “In eerste instantie was de voormalige ruimte voor een pinautomaat bedoeld als opslagruimte voor de schoenen, totdat we zagen dat het pand ook een retailvergunning heeft. We zijn minstens drie keer per jaar in China en daar wordt van iedere ruimte iets gemaakt. Een winkel voeren op negen vierkante meter past daarom perfect bij het concept,” legt Fons Lagendijk telefonisch aan FashionUnited uit.

A post shared by Warrior (@warrior_shanghai) on

Al een jaar zijn de Amsterdamse ondernemers bezig met de distributie en het vergroten van de bekendheid van het schoenenmerk binnen Nederland. De klassieke Warrior Shop sneakers, vroeger gedragen door Chinese atleten, werd in de jaren dertig in Shanghai op de markt gebracht. In de tijd van het communisme was de schoen de best verkochte schoen van China.

“Chinese jongeren die in de winkel komen herkennen de schoenen direct als de schoenen die hun grootouders droegen,” vertelt Lagendijk enthousiast. “De heritage van het merk is waarom jongeren van nu het weer zo’n coole schoen vinden.”

A post shared by Warrior (@warrior_shanghai) on

Naast de verkoop in de van Woustraat blijven Meulemans en Lagendijk bezig met het merk goed in de markt brengen. “Sinds dit jaar begint het de schoen steeds meer naamsbekendheid te krijgen, maar we willen het merk wel bewaken. We verkopen steeds vaker ‘nee’, omdat onze voorkeur uitgaat naar naar winkels waarvan de eigenaar ook in de winkel staat.”

De prijs van een paar schoenen van het klassieke model van Warrior Shanghai, de wit met rode WB-1, bedraagt 60 euro. Het merk wordt verkocht in de winkel in de van Woustraat 96a en via de Nederlandse webshop warriorshanghai.nl .

Beeld: Website Warrior Shanghai

Fons Lagendijk
Sneakerwinkel
van Woustraat
Warrior Shanghai
Wout Meulemans