• Home
  • Nieuws
  • Retail
  • Shopping Awards 2018: Mode-outlet Otrium beste starter van Nederland

Shopping Awards 2018: Mode-outlet Otrium beste starter van Nederland

Door Marjolein Stormezand

bezig met laden...

Retail

De winnaars van de Shopping Awards 2018 zijn bekendgemaakt. Modeplatform Otrium nam donderdagavond in de WesterUnie in Amsterdam de prijs voor beste starter in ontvangst. De online outlet bleef webwinkels Beerwulf (speciaalbier) en Twickto (duurzaam constructiespeelgoed) voor. Eerdere winnaars van de Shopping Awards zijn onder andere G-Star, Coolblue en Omoda.

De jury bestaande uit Ronald ter Voert (Emerce), Marije Hovestad (Kamer van Koophandel), Albert-Jan Prevoo (KLM), Jesse Weltevreden (E-commerce Foundation) en Dirkjan Vis (E-commerce News) prezen het ‘authentieke ondernemerschap van Otrium en hun onderscheidende vermogen in een competitieve markt.’ Verder leest het jury-oordeel in het persbericht: “Otrium is en slim, snel en solide verhaal van twee basisschoolvrienden. Het outlet-concept is doordacht en professioneel aangevlogen. Mede door het aantrekken van de juiste partijen is Otrium goed op weg om iets heel moois te maken. De verbazing van dit jaar.”

Eerder dit jaar ontving Otrium een investering van 750.000 euro van Adriaan Mol (Mollie & MessageBird), Fred Gehring (voormalig CEO Tommy Hilfiger) en Ludo Onnink (voormalig CFO Tommy Hilfiger). Dit groeigeld werd ingezet om de categorie heren te starten.

Donderdagavond werden ook de winnaars van de Shopping Awards Publieksprijzen XS bekend. De ondernemingen met een digitale propositie en een maximale jaaromzet van vier miljoen euro konden meedingen naar de Shopping Awards Publieksprijzen XS. Duizenden Nederlandse klanten beoordelen de online retailers waar vervolgens twaalf winnaars uit kwamen rollen. In de categorie mode kreeg Rico Moda de hoogste review scores. In de categorie sportswear en sportartikelen was dat bushcraftshop.nl en in de categorie sieraden en modeaccessoires kreeg kofferstunter.nl de beste reviews.

Over Otrium

Otrium verzorgt de techniek en logistiek waardoor merken zelf geen investering hoeven te doen voor het openen van een (online) outlet. Onder andere merken zoals Fabienne Chapot, Sapph, Denham, Gsus, Josh V, Puma en Anecdote zijn al bij Otrium aangesloten. Op dit moment is het platform alleen nog aanwezig in de Benelux.

Over de De Shopping Awards

De Shopping Awards worden georganiseerd onder toezicht van de Stichting Shopping Awards. De stichting heeft als doelstelling het organiseren en financieren van onafhankelijke award-verkiezingen voor de branche. Met de uitreiking van de Shopping Awards beoogt de stichting een positieve bijdrage te leveren aan digital commerce - het online verkopen van producten en/of diensten aan consumenten, thuis, op het werk, onderweg, in de winkelstraat of online in de winkel.

Beeld: Shopping Awards 2018 via Otrium

Otrium
Shopping Awards 2018