• Home
  • Nieuws
  • Retail
  • SMCP lanceert in-store app voor personeel en klanten

SMCP lanceert in-store app voor personeel en klanten

Door Vivian Hendriksz

bezig met laden...

Scroll down to read more

Retail

De Franse Modegroep SMCP lanceert een nieuwe app in zestig van haar Maje-filialen. De app is beschikbaar voor klanten en personeel en heeft als doel om de online-en offline kanalen beter op elkaar af te stemmen en klanten een completere retail-ervaring te bieden.

“Winkels spelen een belangrijke rol in SMCP’s direct-to-consumer strategie,” aldus Flavien d’Audiffret, Digital and CRM Director bij SMCP, in een persbericht. “Door de samenwerking met PredictSpring hebben we een uitzonderlijke digitale in-store ervaring weten te creëren voor zowel klanten als medewerkers. Ons personeel is erg te spreken over het gebruiksgemak en de functionaliteit van de app, en heeft de nieuwe technologie snel omarmd.”

Winkelpersoneel in Maje-winkels in het Verenigd Koninkrijk, de Verenigde Staten en Frankrijk gebruikt de app nu om voorraden te checken, klanten te voorzien van informatie, bezorgingen te regelen en aankopen in de winkel te voltooien. Klanten krijgen met de app toegang tot content van merken zoals lookbooks en Instagram-posts. Daarnaast kunnen ook zij aankopen afronden.

“Ons personeel is helemaal weg van de Maje-app, aangezien die de connectie met klanten vergroot,” aldus Beatrice Goasglas, Digital en CRM Director voor Maje. “Door de app wordt de consument bij de hand genomen op een inspirerende reis vol lookbooks en trends. Dit, in combinatie met de productkennis van het aanwezige personeel, creëert een persoonlijke winkelervaring waardoor het personeel de klant beter van dienst kan zijn en beter weet wat bij diegene past.”

De lancering van de app komt aan de vooravond van een nieuw Brits vlaggenschip voor Maje, die dit voorjaar de deuren opent op Regent Street in Londen.

De waarde van moederbedrijf SMCP, dat naast Maje ook eigenaar is van Sandro en Claudie Pierlot, werd na de beursgang in 2017 geschat op een waarde van circa 2 miljard euro. Zowel Maje als Sandro hebben een Nederlandse vestiging in de P.C. Hooftstraat.

Van onze Britse correspondent Vivian Hendriksz. Vertaling en bewerking voor NL: Arjan Ranjbar.

Beeld: Maje

APP
Claudie Pierlot
Maje
PredictSpring
Sandro
SMCP