Een staking bij enkele Brantano-winkels is op dinsdag net aan vermeden. Dit meldt De Morgen. Op maandag kondigde moederbedrijf FNG nog aan dat tot dertig Brantano-winkels konden sluiten als onderdeel van het herstelplan.

Het personeel bij de desbetreffende winkels zouden te horen hebben gekregen dat de hele voorraad uit de filialen terug moest worden gestuurd. Dit zorgde voor paniek onder het personeel, zo meldt De Morgen. Vakbonden kwamen snel in actie en stonden op het punt een staking te beginnen in de betrokken winkels. Dit kon nog net voorkomen worden toen een uitleg kwam vanuit de directie dat het om een misverstand zou gaan.

FNG, het moederbedrijf van Brantano, maakte gisteren bekend een herstelplan te implementeren. Dit heeft als gevolg de sluiting van winkels van onder andere Brantano, Boutik by Brantano en Concept Fashion. Ook zouden alle winkels van Fred & Ginger en Ginger gesloten worden. Een reorganisatie op het hoofdkantoor zou het totale aantal aan banen dat verloren gaat op 25 procent van het Belgische personeelsbestand brengen.

 

Related Products

 

Gerelateerd

MEER NIEUWS

 

LAATSTE VACATURES

 

MEEST GELEZEN