De strijd tegen malafide webshops gaat door. De Consumentenbond heeft weer 2700 van deze webwinkels offline gehaald, zo meldt de bond in een persbericht. “Chinese nepwebwinkels blijven een plaag voor Nederlandse consumenten,” aldus het bericht. De bond vond 3100 webshops en liet hier 2709 van offline halen.

Het totaal van webwinkels die in 2018 uit de lucht werden gehaald komt daardoor uit op ruim 4500. Het eerste onderzoek naar malafide webshops werd door de Consumentenbond gestart in mei 2018. Toen bleek al dat criminelen vaak een nepwebshop bij een beperkt aantal bedrijven registreert. 86 procent van de op Nederland gerichte websites worden gehost via het Indiase PDR of het Nederlandse Registrar.eu, zo blijkt uit het onderzoek. Deze bedrijven mogen alleen de websites offline halen, maar alleen na voldoende bewijs dat het gaat om malafide sites.

Het bedrijf achter Registrat.eu heeft De Consumentenbond belooft vanaf begin 2019 alle binnenkomende aanvragen te scannen op verdachte kenmerken. Ook SIDN, de stichting die .nl-websites beheert, maakt de procedure om verdachte webshops offline te halen makkelijker. De procedure wordt teruggebracht van 35 naar 5 dagen, aldus De Consumentenbond.

 

Related Products

 

Gerelateerd

MEER NIEUWS

 

LAATSTE VACATURES

 

MEEST GELEZEN