Studio Jux trekt naar Rotterdam. Mede dankzij de crowdfunding die het bedrijf begin dit jaar had opgezet, gaat eind deze maand de derde vestiging van Studio Jux open.

“We willen al een tijd heel graag een winkel in Rotterdam openen,” aldus Jitske Lundgren, creatief directeur van Studio Jux in het persbericht. “We merken dat er veel mensen zijn die graag duurzame en verantwoord geproduceerde producten willen kopen maar vaak niet weten waar ze die kunnen vinden. We hebben een crowdfunding campagne opgezet en binnen binnen anderhalve dag was de financiering voor de winkel in Rotterdam binnen. Dit bewijst de enorme vraag vanuit Rotterdam en omgeving.”

Studio Jux strijkt neer op Meent 24-26, in het hart van het Rotterdamse winkelgebied. “Bij ons in de winkel zal je terecht kunnen voor een nieuwe outfit, verzorgingsproducten, leuke cadeautjes of iets moois voor in het interieur. Het personeel is goed op de hoogte en kan, naast feiten over de impact van een merk op mens en milieu, interessante achtergrondinformatie met je delen.” Naast de eigen Studio Jux collectie verkoopt het bedrijf ook producten van onder andere Mud Jeans, Armedangels, Omybag, Matt & Nat, Miss Green, Kings of Indigo, Qnoop en Swedish Stocking. De eigen collecties worden geproduceerd in een eigen fabriek in Nepal.

De inrichting van de winkel komt onder andere tot stand met het oog op duurzaamheid en vakmanschap, wat aansluit bij de filosofie van het merk. De meubels zijn met de hand gemaakt van gerecycled metaal. In het pand wordt groene stroom gebruikt en de gevel wordt verlicht met LED-lampen, aldus het persbericht. Ook zal het afval in de winkel zoveel mogelijk worden hergebruikt en vervolgens gescheiden. De hangtags aan de kleding zijn gemaakt van gerecycled papier en de stickers die worden gebruikt zijn biologisch afbreekbaar.

 

Gerelateerd

MEER NIEUWS

 

LAATSTE VACATURES

 

MEEST GELEZEN