• Home
  • Nieuws
  • Retail
  • Ted Baker opent na de zomer winkel in Leidsestraat

Ted Baker opent na de zomer winkel in Leidsestraat

Door Yasmine Esser

bezig met laden...

Scroll down to read more

Retail

Na een zoektocht van jaren is het Ted Baker gelukt om een geschikt pand te vinden in Amsterdam. Het Britse merk gaat de eerste flagshipstore in Nederland openen in de Leidsestraat. Dat meldt winkelvastgoedonderneming Vastned.

De eerste winkel van Ted Baker in Nederland gaat na de zomer openen. Eerst gaat Vastned het gebouw nog renoveren, zodat de karakteristieke gevel in ere wordt hersteld.

Door de verhuring aan Ted Baker realiseert Vastned een huurverhoging van meer dan 250 procent. Taco de Groot, CEO van het bedrijf in onroerend goed, is blij met de deal met het Britse merk. "Door de komst van Ted Baker in de Leidsestraat wordt de straat, waar wij nog vijf andere premium city high street shops bezitten, nog aantrekkelijker. Sterke retailers dragen bij aan de doelstelling van Vastned om stabielere en voorspelbaardere resultaten te genereren," zegt hij in een persbericht.

Acties van Ted Baker en de Bijenkorf in aanloop naar winkelopening

Ted Baker kondigde onlangs al aan een winkel te gaan openen in Amsterdam. De oprichter en CEO van het merk, Raymond Stuart Kelvin, was vorige week in Nederland, vanwege de expansie van het merk. Hij zei toen: "We zullen snel een winkel openen in Nederland, hier in Amsterdam. Dat zal ons zeker helpen om te groeien hier." Het adres wilde hij nog niet geven.

In aanloop naar de opening van de eerste monobrandstore in Nederland, organiseert Ted Baker een aantal events - als acties en give aways - in samenwerking met de Bijenkorf, onder de naam Ted Baker goes Dutch. Het Britse modemerk presenteert ook een reeks speciaal voor de Bijenkorf ontwikkelde producten. Het label werkte al samen met het warenhuis. Drie jaar geleden opende Ted Baker voor het eerst shop-in-shops in de filialen in Amsterdam, Den Haag en Rotterdam. Later volgden Utrecht, Amstelveen, Eindhoven en Maastricht.

Volgens Kelvin lijken de Nederlandse en Britse smaak erg op elkaar. "De Nederlanders houden van kleur. En ik aanbid kleur, ik hou van sterke kleuren en ik wil dat mensen onafhankelijk en vrij zijn en zich niet ellendig voelen. We zijn bekend om onze kleuren en prints, en ik denk dat het gaat aanslaan in Nederland," zegt hij tegen FashionUnited.uk.

Over het succes zegt hij: "Het geheim van mode is om te leiden, niet te volgen. Maar nooit té vooruitstrevend te zijn."

Lees het hele interview met Raymond Stuart Kelvin, oprichter van Ted Baker, op FashionUnited.uk

.
De Bijenkorf
Ted Baker