• Home
  • Nieuws
  • Retail
  • The People of Labyrinths verlaat Amsterdamse winkel na 20 jaar

The People of Labyrinths verlaat Amsterdamse winkel na 20 jaar

Door Caitlyn Terra

bezig met laden...

Scroll down to read more

Retail |INTERVIEW

Na twintig jaar is The People of Labyrinths, het merk van ontwerpers Geert de Rooij en Hans Demoed, verhuisd. Ver hoefde het merk niet te gaan, tegenover de oude winkel is het label nu gevestigd in de Van Baerle Shopping Gallery in het Conservatorium Hotel. FashionUnited sprak met de ontwerpers over de verhuizing en de noodzaak van een winkel.

People of Labyrinths had enkele jaren terug verschillende winkels, maar toen de ontwerpers in 2014 weer teruggingen naar hun dna door afscheid te nemen van het moordende tempo van fast fashion, zijn ze ook overgegaan naar één winkel. De overgebleven winkel aan de Van Baerlestraat behoort sinds deze maand ook niet meer tot The People of Labyrinths. “De winkel zou groter worden, dat wilde de eigenaar gaan bouwen, en daar hadden we geen behoefte aan,” vertelt Geert de Rooij. “We merkten dat we met één winkel en de webshop alle klanten wereldwijd mee konden bereiken.” De webshop levert inmiddels de helft van de totale kledingomzet. “Daarnaast was de oude winkel onhandig, dat waren twee panden waar de tussenmuur was doorgebroken, dus had je altijd toch wel personeel nodig in beide gedeelten. Naast de kosten van het pand dat te groot was geworden van ons, bracht dat natuurlijk ook personeelskosten met zich mee.” Ook wilden de twee het concept van People of Labyrinths overzichtelijker maken en verduidelijken en volgens de Rooij gaat dat makkelijker in de nieuwe locatie.

De heren wilden wel verhuizen, maar alleen als ze in de buurt konden blijven van de oude winkel, vertelt De Rooij. In de Van Baerle Gallery hebben ze maar een paar minuten gekeken voordat ze besloten dat dit de ideale plek was. “We kunnen hier nu echt onze core laten zien.” De nieuwe winkel is een overzichtelijke ruimte met veel wit, rekken langs de muren en een tafel in het midden. Aan de muren hangen foto’s van Erwin Olaf.

The People of Labyrinths heeft binnenkort ook een installatie tijdens het Fashion + Design Festival Arnhem. “Het is geen verkooppunt. Dat is niet de gedachte erachter. Het is ook geen strategie om pop-ups en shop-in-shops te hebben. We hebben genoeg aan de winkel en de webshop.”

Beeld: FashionUnited

geert de rooij
hans demoed
POTL
the people of labyrinths