• Home
  • Nieuws
  • Retail
  • Topshelf vraagt huurverlaging voor pand Groningen

Topshelf vraagt huurverlaging voor pand Groningen

Door Tessa Guntlisbergen

bezig met laden...

Scroll down to read more

Retail

Sportmodeketen Topshelf onderhandelt voor haar vestiging in het voormalige V&D-pand in Groningen over huurverlaging. Daar zouden diverse redenen voor zijn, liet COO Marjan Diepeveen weten tegenover RTV Noord.

Topshelf bevindt zich sinds eind vorig jaar in het pand aan de Grote Markt, waarin ook een vestiging van Jumbo en La Place zouden komen te zitten. Het uitblijven van die laatste twee zou Topshelf veel geld hebben gekost. “We zitten in Groningen nog maar in het eerste jaar en het kost twee à drie jaar om echt iets neer te zetten,” stelt Diepeveen.

Volgens Gert-Jan Slob, directeur van winkelanalist Locatus, heeft de vraag om huurverlaging een heel andere reden. Hij stelt dat de formule van de retailer te onduidelijk is en daarom te weinig consumenten trekt. “Het is net geen warenhuisformule. Mensen weten niet goed waarvoor ze bij Topshelf naar binnen stappen,” zegt hij tegenover de omroep. Een partij als Hudson’s Bay noemt hij een logischer vervanger van V&D.

Onlangs maakte Topshelf bekend haar filiaal in Nijmegen aan het einde van de zomervakantie te sluiten. Ook daar vroeg de keten om huurverlaging, maar kreeg die niet.

Beeld: Topshelf Department Stores Facebook

Topshelf