• Home
  • Nieuws
  • Retail
  • Uniqlo Antwerpen gaat in oktober open

Uniqlo Antwerpen gaat in oktober open

Door Esmerij van Loon

bezig met laden...

Scroll down to read more

Het eerste filiaal van de Japanse modeketen Uniqlo in de Benelux opent op 2 oktober as. in Antwerpen. De opening valt samen met de lancering van de gelimiteerde collectie die Uniqlo met modeontwerper Christophe Lemaire heeft ontwikkeld. Een openingsdatum in het najaar is een logische stap voor Uniqlo. De Heattech lijn met termische shirts en broeken voor de koude wintermaanden is een van de grootste successen van het concern. Ook de donsen jacks en cashmère truien - beide verkrijgbaar in ruim twintig kleuren - zijn razend populair.

Dat de 'Zara' van Japan naar België zou komen werd vorig jaar september bekend. Uniqlo is al meer dan tien jaar in Europa actief. Het eerste filiaal opende in 2001 in Londen, maar was niet meteen een succes. De Europese zegetocht begon zes jaar geleden eigenlijk pas met de opening van het vlaggenschip in Parijs. De opening viel middenin de Parijse modeweek. Tegelijkertijd werd de kledinglijn gelanceerd die Jil Sander voor Uniqlo had ontwikkeld. Het resultaat: een uur voordat de winkel open ging stonden er al achthonderd mensen in de rij. Inmiddels telt Uniqlo vijf winkels in Parijs. Vorig jaar ging Uniqlo in Duitsland - in Berlijn - van start.

De winkel in Antwerpen komt aan de bekende winkelstraat de Meir en beslaat 1320 vierkante meter verdeeld over twee verdiepingen en een mezzanine. "De opening van de eerste winkel in Antwerpen, een belangrijke en invloedrijke modestad, is het startschot voor Uniqlo’s expansie in de Benelux", zegt Takao Kuwahara in het persbericht. "Uniqlo is reeds aanwezig in Londen, Parijs, Moskou en Berlijn, en ik ben blij dat het moment nu daar is om ons succes in Europa verder uit te breiden met de opening van een eerste winkel in België. We kijken er erg naar uit om ons merk en onze producten te introduceren in de Benelux."

Uniqlo