United Nude sluit vlaggenschip in Londen

Een forse huurverhoging plus langlopende wegwerkzaamheden in de nabije omgeving maken het voor schoenenmerk United Nude onmogelijk de deuren van haar enige winkel in Groot-Brittannië, in Covent Garden in Londen, geopend te houden. Ook de teruglopende consumentenbestedingen en de concurrentie van webwinkels en multibrand retail spelen mee. Het Britse vlaggenschip van United Nude dat in 2011 de deuren opende, sluit in oktober van dit jaar. Dat meldt Fashion Network

Het bedrijf is nog op zoek naar een nieuwe winkellocatie in Londen. Groot-Brittannië staat namelijk in de top drie landen waar United Nude de meeste omzet boekt. Daarom heeft het bedrijf ook een vast kantoor in het land waar vandaan de e-commerce activiteiten en perscontacten in goede banen worden geleid.

Wanneer de deuren in oktober in Londen sluiten, gaan er nieuwe deuren open in Los Angeles. Dan wordt namelijk het nieuwste United Nude concept store en tevens mondiaal hoofdkantoor in gebruik genomen. "Het wordt heel anders dan onze huidige winkels," zegt creatief directeur en oprichter Rem D. Koolhaas, "in deze nieuwe winkel zullen namelijk niet alleen producten van United Nude te koop zijn. Het wordt een winkel annex galerie en evenementenlocatie, die ook in het weekend voor het publiek geopend zal zijn en te huren voor events. Het plan is om hiervoor samen te werken met lokale en internationale kunstenaars, muzikanten en ontwerpers."

United Nude is in 2003 opgericht door de Nederlandse ontwerper Rem D. Koolhaas en Galahad Clark, telg uit het Clarks schoenenimperium. Het schoenenmerk van het duo is wereldwijd verkrijgbaar en heeft winkels in Amsterdam, Wenen, Tel Aviv, Tokio en Peking. Later dit jaar, en begin 2018, staan meer winkelopeningen gepland in Azië.

Foto: United Nude, zomercollectie 2017

 

Related Products

 

Gerelateerd

MEER NIEUWS

 

LAATSTE VACATURES

 

MEEST GELEZEN