• Home
  • Nieuws
  • Retail
  • Vooral detailhandelaren melden zich voor tegemoetkoming in energiekosten

Vooral detailhandelaren melden zich voor tegemoetkoming in energiekosten

Door Marthe Stroom

bezig met laden...

Scroll down to read more

Retail

Beeld: Unsplash

In totaal 364 mkb-ondernemingen hebben zich op de eerste dag dat dit mogelijk werd aangemeld voor de TEK-regeling (Tegemoetkoming Energiekosten). Dat meldt NOS op basis van berichtgeving door de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO). Een relatief groot aandeel van de aanvragen komt van bedrijven actief in de detailhandel. Ook de sectoren horeca, sport en recreatie en landbouw zijn veel gerepresenteerd.

De TEK-regeling, een tijdelijke tegemoetkoming voor energie-intensieve mkb-bedrijven voor de gestegen gas- en elektriciteitskosten, kan vanaf 21 maart aangevraagd worden en loopt tot in elk geval het eind van dit jaar. De tegemoetkoming kan ook met terugwerkende kracht worden aangevraagd, voor de periode vanaf 1 november 2022.

Bedrijven komen voor de regeling in aanmerking wanneer ze minimaal zeven procent van hun omzet kwijt zijn aan energiekosten. Wel wees bakkersvereniging NBOV bakkers er volgens de NOS dinsdagochtend nog op voorzichtig te zijn met de aanvraag. Bedrijven zouden het risico lopen achteraf toch geen recht te hebben op de tegemoetkoming. Deze zou dan terugbetaald moeten worden.

Energie
MKB