De Nederlandse modeketen We Fashion vertrekt uit China. De modeketen heeft het nieuws bevestigd aan FashionUnited.nl.

We Fashion laat weten dat de licentie met de lokale partner in november 2013 al werd beëindigd. In 2010 sloot het bedrijf een deal met Uniquepai. Het doel was om in vijf jaar tijd tweehonderd winkels te openen.

Waarom de samenwerking is gestrand is niet bekend gemaakt. We Fashion en Uniquepai hadden een overeenkomst gesloten voor de lange termijn. De modeketen laat in een reactie weten dat het Uniquepai was, die heeft besloten om de winkels te sluiten. Dit heeft geen gevolgen voor de activiteiten van We Fashion in Europa. De strategie blijft onveranderd gericht op het verder versterken van de omni-channel retail strategie voor de 250 winkels en het online platform, aangevuld met nieuwe digitale initiatieven.

Twee jaar geleden zei voormalig CEO Wouter Kolk tegen FashionUnited.nl: "En een goede lokale partner is essentieel. Dik een jaar voor de opening van de eerste winkel in Shanghai hadden we een goede licentiepartner gevonden, Uniquepai. We hebben toen een businessplan opgezet, bedacht hoe we alles gaan doen. Daarna is het in razend tempo gestart."

In juni 2013 gaf Kolk het stokje door aan John Hind.

 

Related Products

 

Gerelateerd

MEER NIEUWS

 

LAATSTE VACATURES

 

MEEST GELEZEN