• Home
  • Nieuws
  • Retail
  • Winkelstraat.nl komt met nieuwe betalingsoptie

Winkelstraat.nl komt met nieuwe betalingsoptie

Door Tessa Guntlisbergen

bezig met laden...

Scroll down to read more

Winkelstraat.nl heeft vorige week een nieuwe manier van betalen gelanceerd: cash on delivery, waarbij de webwinkel klanten de mogelijkheid biedt om contant te betalen aan de deur. Volgens CEO Joost van der Veer wordt al opvallend veel gebruik gemaakt van de nieuwe optie. Dat schrijft Twinklemagazine.

Op basis van de eerste ervaringen met de betaalmethode, die in Nederland door niet veel webwinkels wordt aangeboden, blijkt dat veel klanten voorkeur geven aan contant betalen. “We hadden dat van tevoren niet verwacht. Het zijn namelijk best grote bedragen waar het om gaat. We praten niet over drie tientjes,” legt Van der Veer uit, daaraan toevoegend: “Geld onder het matras of cash in een oude sok. Het klinkt ouderwets, maar blijkbaar heeft het nog steeds de voorkeur van veel mensen.”

Klanten die kiezen voor de cash on delivery optie, betalen het aankoopbedrag plus de betaalkosten van 15 euro contant aan de chauffeur van UPS. Met dit logistiek bedrijf werkt Winkelstraat.nl al samen voor een pick up en return service, waarbij retourpakketjes thuis kunnen worden opgehaald. Deze optie is sinds kort gratis.

Vorige zomer ontwikkelde de webwinkel tevens same day delivery in samenwerking met Loopjongens, waarbij klanten binnen een bepaalde afstand van de Randstad die hun producten vóór 15:00 uur bestellen, het pakketje nog dezelfde avond ontvangen.

Winkelstraat.nl