• Home
  • Nieuws
  • Retail
  • Winters weer belooft stroevere start click & collect

Winters weer belooft stroevere start click & collect

Door Nora Veerman

9 feb. 2021

Retail

Vanaf morgen is het afhalen van bestelde producten bij winkels, het zogenaamde ‘click & collect’, eindelijk voor alle retailers toegestaan. De aftrap is echter verre van ideaal: door het winterse weer zijn de straten moeilijk begaanbaar. Dat klanten niet bij winkels naar binnen mogen maakt het afhalen nog minder aantrekkelijk. Tegenover Nu.nl spraken woordvoerders van INretail en de Raad Nederlandse Detailhandel van de ‘slechtst denkbare start’.

“Het weer speelt zeker niet mee om dit alles soepel te organiseren,” aldus Paul te Grotenhuis, woordvoerder van INretail, vanochtend tegen FashionUnited. “We zien dat retailers er op verschillende manieren mee omgaan: sommigen gaan actief aan de slag met click & collect, anderen niet, sommigen stellen het nog even uit omdat ze het hun werknemers niet willen aandoen met het koude weer.”

Tegelijkertijd moet de impact van click & collect ook niet worden overschat, vindt Te Grotenhuis. Volgens de woordvoerder is click & collect vooral een eerste voorzichtige stap naar het ideale doel: de heropening van de winkels. “Met click & collect kan worden aangetoond dat dat veilig kan, bijvoorbeeld door middel van tijdslots,” zo stelt hij.

Image: Krisztina Papp / Unsplash

Click&Collect
CORONAVIRUS
INRetail
Lockdown