• Home
  • Nieuws
  • Retail
  • Zalando bouwt nieuw hoofdkantoor in Berlijn

Zalando bouwt nieuw hoofdkantoor in Berlijn

Door Floor Gijsbertse

bezig met laden...

Scroll down to read more

Retail

De online retailgigant Zalando krijgt een nieuw hoofdkantoor in Berlijn om de groei van de etailer te stimuleren. Het kantoor van ruim 100.000 vierkante meter biedt ook onderdak aan de overige Zalando-kantoren.

Het pand, dat is ontworpen door het Duitse architectenbureau Henn, telt zeven verdiepingen en zal plek bieden aan vijfduizend medewerkers. Met de komst van dit pand worden de bestaande panden en de nieuwbouwpanden van de etailer samengevoegd. “Het kantoor is ruimtelijk ingedeeld naar afzonderlijke werkzones die kunnen worden gebruikt voor alle soorten werk variërend van intensieve concentratie tot sociale interacties,” meldt architectenbureau Henn aan Emerce.

"We zijn blij met de groei van Zalando en de mogelijkheid om meer banen te kunnen creëren. Als een van de grootste werkgevers in Berlijn, is ons doel om onze werknemers in Berlijn een werkomgeving te geven die creativiteit biedt en werknemers dichterbij elkaar brengt,” aldus Rubin Ritter, lid van de Raad van Bestuur bij Zalando.

De bouw van het nieuwe hoofdkantoor, de ‘Zalando Campus’ wordt in de loop van 2018 afgerond. Het pand komt in de Berlijnse wijk Friedrichshain aan de Spree.

Zalando bedient vijftien Europese markten waaronder Nederland, Frankrijk, Engeland, Spanje en Duitsland. De online shop van Zalando heeft meer dan 131 miljoen bezoekers per maand.

Zalando