• Home
  • Nieuws
  • Retail
  • Zalando introduceert ‘Beauty Men’ in Duitsland

Retail

Zalando introduceert ‘Beauty Men’ in Duitsland

Door Caitlyn Terra

4 okt. 2018

Een jaar geleden kondigde Zalando de stap naar beauty aan waarbij ze zich focussen op dames. Vanaf vandaag kunnen mannen ook terecht bij de Duitse e-tailer voor beautyproducten. Het segment is op dit moment alleen gelanceerd in Duitsland, zo meldt een woordvoerder van Zalando aan FashionUnited.

Het beauty-assortiment omvat 25 merken en 1500 artikelen voor huid-, lichaam- en haarverzorging. Door het aanbieden van beauty-producten wil Zalando klanten de mogelijkheid bieden om een ‘full look’ te vinden bij de e-tailer. “We zijn blij met de lancering van beauty voor vrouwen in Duitsland,” aldus Claudia Reth, vice president van categorie specialiteiten, in het persbericht. “Met meer dan 7.000 producten van meer dan 150 premium en lifestyle merken hebben we een sterk aanbod neergezet. We zien dat 70 procent van onze klanten ook mode producten kopen wanneer ze beautyproducten aanschaffen, wat onze cross-selling strategie bevestigt. Daarom is dit de juiste tijd om Beauty voor mannen toe te voegen.” Het aanbod voor mannen wordt nog voor kerst uitgerold naar Oostenrijk en Polen.

Deze zomer opende Zalando een eerste fysieke vestiging met het beauty segment. Een selectie van de mannen producten zal daar binnenkort ook beschikbaar zijn, aldus het persbericht.

Beeld: Zalando website