• Home
  • Nieuws
  • Retail
  • Zeker zes winkelsluitingen voor Perry Sport in 2017

Zeker zes winkelsluitingen voor Perry Sport in 2017

Door Tessa Guntlisbergen

3 jan. 2017

Retail

In lijn met het nieuwe winkelconcept dat Perry Sport vorige maand lanceerde, is de sportretailer van plan in de loop van dit jaar zeker zes vestigingen te sluiten. De winkelketen vertrekt uit steden als Almere, Heerlen en Leeuwarden. Dat heeft Bote Galema, sales & marketing directeur van moederbedrijf Sports Unlimited Retail, laten weten aan Retailwatching.

Toen Perry Sport vorig jaar een doorstart maakte onder JD Sports, liet het bedrijf al weten afhankelijk van de resultaten winkels te willen sluiten. “Het voordeel van het faillissement is dat we alleen met de sterke locaties door kunnen gaan. Ons concept is te groot om in B-locaties als Spijkenisse te zitten,” aldus Galema. De vestigingen die gaan sluiten, worden tot die tijd gebruikt als outletlocaties.

Naast de winkelsluitingen, gaan ongeveer veertig winkels op de schop. Dat begon afgelopen december al met de opening van de vernieuwde flagshipstore van Perry Sport in Amsterdam. “Ons doel is om per jaar zes winkels te verbouwen, te beginnen op de belangrijkste locaties. Denk daarbij aan Utrecht, Den Haag en Rotterdam.” In alle te verbouwen winkels zal het nieuwe winkelconcept van Perry Sport worden uitgerold.

Tegenover de winkelsluitingen staat daarnaast de vernieuwing van de webwinkel. Deze zal gaan lijken op het bestaande platform van JD Sports en wordt volgens Galema later dit jaar gelanceerd.

Beeld: Perry Sport Facebook

Perry Sport