Van Beek Lederwaren in Zwolle sluit na ruim 80 jaar de deuren van de winkel op de Grote Markt in Zwolle, zo meldt het bedrijf in een persbericht. Het bedrijf gaat een samenwerking aan met Travelbags die de logistieke partner wordt voor de online shop van de Van Beek Lederwaren.

Van Beek Lederwaren heeft online een goede positie en ‘ziet daar nog voldoende kansen en mogelijkheden om hierin verder te gaan, aldus eigenaren Maarten en Joost van Beek in het persbericht. De mannen geven in het bericht aan dat de retailmarkt de afgelopen jaren flink is veranderd en dat fysieke retail voor kleine zelfstandigen ‘bijna niet meer vol te houden is’. “Dit is een trend waarvan wij verwachten dat deze helaas alleen nog maar zal toenemen. Daarnaast is onze omgeving op de Grote Markt veranderd in een groot horecaplein, waar weinig tot geen ruimte meer is voor retail.” Ook geeft het bedrijf aan dat grote merken zoals Rimowa en Longchamp distributie in eigen hand hebben genomen waardoor het onderscheidend vermogen van de winkel verder is afgenomen. Klanten worden vanaf 1 augustus verwezen naar de winkel van Travelbags aan de Oude Vismarkt in Zwolle.

“We zijn blij dat onze vaste klanten in Zwolle naar een bekend adres kunnen blijven gaan,” aldus de eigenaren in het persbericht. “We hebben er alle vertrouwen in dat onze klanten in de mooie winkel van Travelbags aan de Oude Vismarkt een prachtig assortiment koffers en tassen zullen kunnen blijven kopen en ook kunnen terugvallen op het advies en service van Travelbags.”

 

Gerelateerd

MEER NIEUWS

 

LAATSTE VACATURES

 

MEEST GELEZEN