• Home
  • Press
  • Cultuur
  • Koningin Maxima brengt werkbezoek aan MUD Jeans

Koningin Maxima brengt werkbezoek aan MUD Jeans

PRESS RELEASE
Door Press Club

bezig met laden...

Scroll down to read more

Cultuur

Hare Majesteit Koningin Máxima levert haar oude jeans in bij circulaire jeansmaker.

Hare Majesteit Koningin Máxima bracht 23 november een werkbezoek aan het hoofdkantoor van MUD Jeans in Laren. MUD Jeans is een circulair modebedrijf dat spijkerbroeken, een van de meest vervuilende items binnen de mode-industrie, duurzaam ontwikkelt en hergebruikt om de impact op het milieu zo klein mogelijk te maken. In 2022 is MUD Jeans winnaar van de Plaquette voor Duurzaam Ondernemerschap, één van de Koning Willem I Prijzen.

Koningin Máxima kreeg een toelichting op de werkwijze van het bedrijf. Tevens vertelden medewerkers over het ontstaan in 2012, over de circulaire ontwerpen van de spijkerbroeken en over de diverse samenwerkingsverbanden. Daarnaast gaf MUD Jeans zijn kijk op de toekomst en presenteerde het een rapport over de behaalde duurzaamheidsdoelen. Koningin Máxima kreeg een korte rondleiding door de kantoren, langs de shredder voor oude spijkerbroeken en door de winkel.

Koningin Máxima was onder de indruk van de innovaties om zo veel mogelijk water te besparen en keek via een live-verbinding mee naar de water recycling installatie bij de jeansfabrikant in Tunesië. Met veel enthousiasme stopte zij een van haar oude jeans in de shredder. De spijkerbroeken van MUD Jeans zijn namelijk circulair. Oude broeken gaan de shredder in, waarvan gloednieuwe rollen denim worden gemaakt. Op dit moment bestaan de nieuwe jeans voor 40% uit oude spijkerbroeken.

Mud Jeans

De Koning Willem I Stichting is in 1958 op initiatief van De Nederlandsche Bank in het leven geroepen door een aantal aan het bedrijfsleven verbonden organisaties. Doel van de stichting is de nationale economie nieuwe impulsen te geven en daarmee het aanzien van het Nederlandse bedrijfsleven te vergroten. De stichting wordt gesteund door het ministerie van Economische Zaken en Klimaat en het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat. De Koning Willem I Prijs wordt iedere twee jaar toegekend in de categorieën grootbedrijf en midden-en kleinbedrijf. Daarnaast beloont de Plaquette voor Duurzaam Ondernemerschap duurzame innovaties van kleine of grote organisaties. Koningin Máxima is erevoorzitter van de stichting.

Promotion
Lees meer over MUD Jeans op de merkpagina
koningin Máxima
MUD Jeans