• Home
  • Press
  • Cultuur
  • MOAM lanceert fotoboek over mode & kunst in Amsterdam

MOAM lanceert fotoboek over mode & kunst in Amsterdam

PRESS RELEASE
Door Press Club

bezig met laden...

Cultuur

AMSTERDAM, maart 2019 // Afgelopen donderdag 20 maart lanceerde MOAM het boek ‘MOAM contemporary fashion & arts in amsterdam’, uitgegeven door MENDO. In X BANK kregen alle participanten van het boek –fotografen, ontwerpers, kunstenaars, stylisten, visagisten- de allereerste blik op het boek.

Het boek is een ode aan de hedendaagse Nederlandse creatieve industrie; een naslagwerk vol mode, kunst en fotografie. Naast een selectie van reeds bestaand MOAM-beeld zijn er speciaal voor het boek ruim 200 pagina’s aan nieuw werk gemaakt, in complete creatieve vrijheid. In samenwerking met MENDO heeft MOAM meer dan 150 creatieven geselecteerd die meewerkten aan het boek. In totaal meer dan zestig unieke teams van fotografen, designers en kunstenaars. Elk van hen, zowel jong talent als iconische namen, deelde hun visie op de hedendaagse creatieve cultuur van Amsterdam en Nederland, door de zin “Mode in Amsterdam is…” af te maken in beeld en tekst. ‘MOAM contemporary fashion & arts in amsterdam’ is vanaf heden verkrijgbaar.

“Iconische namen en jonge talenten; dit boek is een overzicht van de Amsterdamse hedendaagse creatieve cultuur in de breedste zin. Het boek is de ultieme samenkomst van talent en cultureel erfgoed.” - Martijn Nekoui, MOAM

Het unieke boek toont nieuw werk van én met onder andere Claes Iversen, Daan Roosegaarde, Daily Paper, David Laport, G-Star RAW, Iris van Herpen, Jan Taminiau, Jimmy Nelson, Koos Breukel, Maarten Spruyt, Marc de Groot, Paul Bellaart, Philippe Vogelenzang, Piet Hein Eek, Piet Paris, Rijksmuseum, Sophie van der Perre, The New Originals en Valentina Vos.

Over het boek
Titel : MOAM contemporary fashion & arts in amsterdam
Uitgever : MENDO
Prijs : € 50,00
Pagina’s: 312
Afmetingen: 220x300x28 mm
Vanaf heden verkrijgbaar bij: MENDO, The American Book Center, Atheneum Boekhandel, de Bijenkorf, Online verkrijgbaar via: www.mendo.nl

Over MOAM
Met een unieke visie op mode, is MOAM het platform voor jong talent om samen te werken met iconische namen binnen de creatieve industrie. Het multidisciplinaire platform is opgericht door Martijn Nekoui in 2013 en focust zich op kennisverbreding en talentontwikkeling. Creatieve vrijheid en Nederlands cultureel erfgoed staan altijd centraal bij MOAM.

Over MENDO
MENDO is een uitgeverij en boekenwinkel, tot stand gekomen in 2002 vanuit een behoefte aan visuele inspiratie en esthetiek. MENDO creëert en cureert boeken, om culturen en generaties te verbinden vanuit een liefde voor print en beeld. Zij moedigen boekliefhebbers aan om de flagship store in Amsterdam en hun award-winning webshop mendo.nl te bezoeken.

mendo
MOAM
MOAM contemporary fashion & arts in amsterdam
Press Release
Scroll down to read more