Bread & Butter: schuldeisers aanvaarden insolventieprocedure

De schuldeisers van modebeurs Bread & Butter in Berlijn moeten driekwart van hun claims opgeven. Dinsdag is het insolvatieplan geaccepteerd van curator Christian Graf Brockdorff, waarin werd afgesproken dat 27 procent van hun claims wordt terugbetaald. Dat meldt Duits persbureau DPA.

Na het faillissement van de Duitse vakbeurs eind 2014, verklaarde de organisatie onlangs dat Zalando zou gaan investeren in de beurs. Die overname is nu bevestigd. “Onze beslissing om een nieuwe investeerder te zoeken voor Bread & Butter heeft zijn vruchten afgeworpen,” zegt Graf Brockdorff in een verklaring. “Als gevolg van de samenwerking met Zalando, hebben we een fatsoenlijk bedrag voor de schuldeisers kunnen bepalen en hebben we een goed vooruitzicht op de toekomst. De vakbeurs blijft een belangrijk evenement met internationale uitstraling,” aldus Graf Brockdorff.

Bread & Butter heeft een huurcontract gesloten waarbij de modebeurs minimaal tot 2019 twee keer per jaar kan plaatsvinden in voormalig Berlijnse luchthavens Tempelhof. Aankomende editie is echter gecanceld door de opvang van vluchtelingen.

 

Related Products

 

Gerelateerd

MEER NIEUWS

 

LAATSTE VACATURES

 

MEEST GELEZEN