• Home
  • Nieuws
  • Beurzen
  • Denim, streetwear en sportswear: Organisator Sunday School lanceert vakbeurs Blue Sunday

Denim, streetwear en sportswear: Organisator Sunday School lanceert vakbeurs Blue Sunday

Door Caitlyn Terra

bezig met laden...

Scroll down to read more

Beurzen |PRIMEUR

Blue Sunday zal op 7 juli het debuut maken. De nieuwe vakbeurs van de organisator van kindermodebeurs Sunday School zal zich focussen op casual denim, streetwear en sportswear, zo vertelt Rob de Vos van de organisatie telefonisch aan FashionUnited.

“Ik geloof in hybride winkels. Steeds meer winkels combineren denim met sportswear en sportswear met streetwear,” aldus de Vos over de beslissing om de beurs verder te trekken dan alleen denim. De organisator meldde vorig jaar al aan FashionUnited dat het concept van kindermodebeurs Sunday School was opgevallen bij ‘volwassen merken’ . Hij is destijds gevraagd of hij het concept wilde vertalen naar een beurs voor casual jeanswear.

Blue Sunday, zo luidt de naam van de nieuwe vakbeurs,’ zal in dezelfde opzet als Sunday School plaatsvinden in De Fabrique in Maarssen. Er wordt een mix gemaakt van grote merken en kleine merken. “De grote merken trekken veel bezoekers en dat is dan weer leuk voor de kleine merken. De bezoekers van de grote merken kunnen op hun beurt dan weer nieuwe kleine merken ontdekken.” Het aantal merken ligt nog niet vast, De Vos zit nog om de tafel met verschillende partijen. Geïnteresseerde merken kunnen zich aanmelden via info@blue-sunday.nl, zo meldt de organisator. Met een mix tussen grote en kleine merken wil De Vos dan ook de branche zoveel mogelijk inspireren.

Nieuwe vakbeurs Blue Sunday met focus op denim, streetwear en sportswear maakt debuut op 7 juli

Om ook het winkelpersoneel meer naar de beurs te trekken, om nieuwe collecties te ontdekken en geïnspireerd te raken, organiseert De Vos na afloop van de beurs een dancefeest op de locatie. De beurs vindt plaats tussen tien en zes uur, op een zondag en na afloop is er twee uur de tijd om los te gaan in de grootste zaal van De Fabrique. “Het is ook belangrijk om het winkelpersoneel te inspireren,” aldus De Vos. “Na de beurs worden ze getrakteerd op iets leuks door middel van het feest met bekende dj, en ze zijn nog steeds fris voor de maandag in de winkel.” De toegang voor de beurs is 12,50 in de voorverkoop en 17,50 aan de deur, hetzelfde prijsniveau als bij Sunday School.

Beeld: FashionUnited

Blue Sunday
Denim
Modebeurs
Sportkleding
Streetwear
Sunday School
VAKBEURS