• Home
  • Nieuws
  • Beurzen
  • Kleine Fabriek wordt ‘Market by Kleine Fabriek’

Kleine Fabriek wordt ‘Market by Kleine Fabriek’

Door Anne Buis

bezig met laden...

Scroll down to read more

Beurzen

De kindermodebeurs Kleine Fabriek gaat verder onder een nieuwe naam: ‘Market by Kleine Fabriek’. De zomereditie 2016 gaat daarnaast samenvallen met de Modefabriek. Dat heeft de organisatie bekendgemaakt.

“Deze uitdagende tijd, waarin vrijwel alle lagen van de internationale mode-industrie met grote structurele verschuivingen geconfronteerd worden, biedt ook nieuwe kansen en mogelijkheden,” zegt de organisatie van Kleine Fabriek in een persbericht. Er komt ook een nieuwe invalshoek voor de beurs. “Market by kleine fabriek’ gaat terug naar de essentie: de producten. Daarbij hoort ook een nieuwe look & feel: industrieel, innovatief en volwassen.”

Kleine Fabriek valt samen met Modefabriek

De opstelling tijdens de Modefabriek zal eveneens opvallend zijn. ‘Market by Kleine Fabriek’ krijgt een grote cirkelvormige opstelling, met een sterke focus op collecties en producten. “Het is open en overzichtelijk,” aldus Kleine Fabriek. Dat heeft een groot voordeel volgens de organisatie. “Door de nieuwe opzet en open structuur - als een markt - is er meer dan ooit ruimte om optimaal zaken te doen. De buitenring wordt gevormd door merken die zich groots willen presenteren, daarbinnen is alle ruimte voor labels met kleine collecties, start ups en designers, maar ook speciale samenwerkingen, capsules of spin offs van de leidende merken.” Door de nieuwe insteek is deelname een stuk laagdrempeliger, denkt Kleine Fabriek. “Zelfs een start-up kan zich de nodige continuïteit permitteren en ieder seizoen aanwezig zijn.”

Naast een nieuwe naam en nieuwe opzet valt de kindermodebeurs deze zomer samen met Modefabriek, die plaats vindt op 10 en 11 juli in RAI Amsterdam. Volgens de organisatie is de samenvoeging een aantrekkelijke motivatie voor (internationale) inkopers en merken om Amsterdam op de kaart te zetten. “De nieuwe data voorkomen bovendien dat ‘Market by kleine fabriek’ samenvalt met andere internationale kindermode events, en biedt daarmee retailers, merken én pers de gelegenheid om alle events te bezoeken.”

Heb je de wintereditie gemist? Lees het hier:

‘Kleine Fabriek: mensen hebben er weer zin in’

Top 5 kindermode trends op de Klein Fabriek

Video - 1,5-minuut durende tour vanaf Kleine Fabriek beursvloer

Kleine Fabriek
Modefabriek