• Home
  • Nieuws
  • Beurzen
  • Modevakbeurs CIFF naar Parijs

Modevakbeurs CIFF naar Parijs

Door Esmee Blaazer

9 feb. 2018

Beurzen

CIFF gaat naar Parijs. Dat was op een affiche te lezen bij de ingang van de Deense modevakbeurs, die van 31 januari tot 2 februari plaatsvond in Kopenhagen: CIFF in Paris.. Stay tuned. 20 - 26 June 2018.. De perswoordvoerder van de beursorganisatie laat weten dat het gaat om een 'save the date', maar wil nog geen details onthullen.

In thuisstad Kopenhagen vindt CIFF twee keer per jaar plaats en duurt de vakbeurs drie dagen. In Parijs zal het event dus twee keer zo lang zijn. De zes dagen tellende Parijse editie valt samen met andere mode-evenementen in de stad: Men’s Fashion Week (van 20 tot 24 juni), Who’s Next (van 23 tot 25 juni), Man / Woman (van 21 tot 25 juni) en Tranoi (van 22 tot 24 juni).

De in 1993 opgerichte, grootste modebeurs van Scandinavië had na de eerste succesrijke jaren alle glans verloren. In de enorme hallen van het Bella-centrum waren vooral merken uit de middenklasse voor de lokale markt te zien, namen die ten zuiden van de Oostzee nauwelijks iemand interesseerden. Sinds Kristian W. Andersen in het najaar van 2011 de leiding van de beurs overnam, heeft hij die een totaal nieuwe identiteit verschaft - en de beurs daardoor ook aantrekkelijk gemaakt voor prominente internationale inkopers.

In de laatste zes jaar groeide CIFF uit tot bestemming van de internationale modeindustrie. Het beursconcept werd heruitgevonden (zo werden nieuwe segementen toegevoegd, oa voor progressieve mannenmode, en een tentoonstellingsruimte om bezoekers te prikkelen), waardoor CIFF de reputatie een van Europa’s meest dynamische en innovatieve verkoopplatformen opbouwde.

Dit seizoen telde de beursvloer van CIFF een indrukwekkende 60.000 vierkante meter en presenteerden 2.000 merken hun herfst/winter 2018 collecties.

Na de Parijse editie vindt CIFF Kopenhagen in het Bella Center plaats van 8-10 augustus.

Foto: CIFF herfst/winter 2018/19 januari 2018. Credit: FashionUnited