• Home
  • Nieuws
  • Business
  • Aantal faillissementen in augustus ‘historisch laag’, wel meer handelsbedrijven failliet

Aantal faillissementen in augustus ‘historisch laag’, wel meer handelsbedrijven failliet

Door Nora Veerman

13 sep. 2021

Business

Aygin Kolaei voor FashionUnited

Het aantal faillissementen blijft dalen. Dat meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek. In augustus werden er in totaal 98 faillissementen uitgesproken, elf minder dan in juli. Volgens het CBS is het aantal faillissementen is niet meer zo laag geweest sinds december 1990.

Waar het aantal faillissementen in de meeste branches daalde, werden er in de handelsbranche in augustus juist meer faillissementen uitgesproken: zeven meer dan in juli. Binnen de branche vonden in totaal 24 faillissementen plaats, meer dan in de andere branches. De handel is dan ook de branche met de meeste bedrijven. Relatief gingen binnen de bouwnijverheid de meeste ondernemingen failliet.

Het dalend aantal faillissementen staat in contrast met de grote faillissementsgolf die vorig jaar voor 2021 werd voorspeld. Diverse economen zeggen dat het aantal faillissementen vooralsnog zal oplopen wanneer de coronasteun van de Nederlandse overheid wordt stopgezet, eind deze maand. Volgens sommige experts zal de faillissementsgolf helemaal uitblijven.