• Home
  • Nieuws
  • Business
  • American Apparel heeft nieuwe geldschieters gevonden

American Apparel heeft nieuwe geldschieters gevonden

Door Anne Buis

bezig met laden...

Scroll down to read more

Business |UPDATE

American Apparel kan weer even opgelucht ademhalen; een faillissement lijkt voorlopig afgewend. Het Amerikaanse bedrijf heeft een akkoord bereikt met de schuldeisers en krijgt 90 miljoen dollar voorgeschoten. Dat meldt The Wall Street Journal.

American Apparel Inc heeft een nieuwe kredietfaciliteit, maar is niet uit de liquiditeitsproblemen. Er is inmiddels een grote groep schuldeisers, waaronder Standard General, Monarch Alternative Capital, Coliseum Kapitaal en Goldman Sachs Asset Management. William Trust is benoemd tot administratief agent. De Wilmington Trust Credit Facility zal nu 90 miljoen dollar in kredietfaciliteiten verstrekken, een overeenkomst die duurt tot 4 april 2018.

American Apparel ontvang injectie van schuldeisers

Met ingang van 11 augustus had het Amerikaanse bedrijf slechts 11,2 miljoen dollar in de kas. Dat is eigenlijk nog een stijging, want tegen het einde van het tweede kwartaal, dat eindigde op 30 juni, had het bedrijf maar 6,9 miljoen dollar.

American Apparel heeft 210,6 miljoen dollar openstaan aan langlopende schulden, waarvan het op 15 oktober 13,9 dollar aan rente moet betalen, wat gelijk staat aan het gehele bezit.

In het tweede kwartaal boekte het bedrijf een nettoverlies van 19,4 miljoen dollar tegenover 16,2 miljoen dollar een jaar geleden. De omzet in de drie maanden daalde met 17,2 procent tot 134,4 miljoen dollar, ten opzichte van 162,4 miljoen dollar een jaar geleden. Zonder winkelsluitingen daalde de omzet met 14 procent. De daling was te wijten aan een gebrek van nieuwe stijlen in het voorjaar en de zomer. Door de winkelsluitingen daalde de omzet ook nog 3 miljoen dollar. Daarnaast zorgden ongunstige wisselkoersen voor een omzetdaling van 4 procent, wat neerkomt op 6,2 miljoen dollar.

American Apparel krijgt infuus van 90 miljoen dollar

Ondanks een nieuwe financieel infuus zit American Apparel nog steeds in een moeilijke financiële situatie. Vooralsnog zijn er nog steeds niet voldoende liquide middelen om het bedrijf staande te houden in de komende twaalf maanden.

“We hebben samen met onze adviseurs en een aantal belangrijke aandeelhouders gesproken over potentiele, strategische en financiële alternatieven, die kunnen bestaan ​​uit onder andere analyses, herfinanciering of nieuwe kapitaalverhogende transacties, wijzigingen of herstructurering van bestaande schulden en andere verplichtingen, rekening houdend met andere herstructurering en herkapitalisatie transacties,” laat het bedrijf weten.

Het is niet de eerste keer dat het bedrijf bedragen voorgeschoten kreeg om het hoofd boven water te houden. Kredietbeoordelaar Moody’s Investors Service waardeerde bedrijf al eerder tot junkstatus ‘Caa3’. Ook noemde Moody’s de situatie bij American Apparel ‘onhoudbaar’. Volgens Quartz is het al te laat om het bedrijf nog te redden.

In de laatste vijf jaar is de marktwaarde van 540 miljoen dollar gedaald naar slechts 90 miljoen dollar. De aandelen zijn dit jaar alleen al met 80 procent gedaald. In juli werd er nog een grote reorganisatie aangekondigd, waarbij flink wat banen geschrapt zouden worden en winkels hun deuren zouden sluiten. Om welke aantallen het gaat, maakte American Apparel niet bekend.

american apparal