Amerikaanse modegroep PVH 'diep teleurgesteld' over sancties van China
bezig met laden...
De Amerikaanse modegroep PVH, eigenaar van Tommy Hilfiger en Calvin Klein, reageert woensdag teleurgesteld op de beslissing van China om het bedrijf op de sanctielijst te plaatsen.
- PVH, het moederbedrijf van Tommy Hilfiger en Calvin Klein, is door China op een sanctielijst geplaatst.
- China beschuldigt PVH van het schenden van marktprincipes en het nemen van discriminerende maatregelen.
- PVH verklaart zich te houden aan alle wetten en regels en hoopt op een positieve oplossing.
Peking voegt PVH en biotechgigant Illumina dinsdag toe aan de lijst van ‘onbetrouwbare entiteiten’, als onderdeel van strengere maatregelen tegen Amerikaanse bedrijven. De handelsoorlog tussen beide economische grootmachten escaleert verder.
PVH laat aan AFP weten "verrast en diep teleurgesteld" te zijn over het besluit van het Chinese Ministerie van Handel.
"Wij houden ons strikt aan alle relevante wetten en regels en werken volgens de vastgestelde industrienormen en -praktijken," benadrukt het bedrijf.
"We blijven samenwerken met de relevante autoriteiten en hopen op een positieve oplossing," voegt PVH toe.
PVH onder Chinese aandacht
China houdt PVH al langer in de gaten. In september startten Chinese functionarissen een onderzoek naar de ‘onredelijke’ boycot van katoen uit Xinjiang. Peking ligt onder vuur vanwege beschuldigingen van wijdverbreide mensenrechtenschendingen in deze regio.
Ook biotechbedrijf Illumina reageert op de sancties en stelt dat het "zich aan alle wetten en regels houdt".
"Wij zijn al jarenlang actief in China en bedienen de lokale markt met innovaties op het gebied van genomica, die bijdragen aan een betere volksgezondheid," verklaart een woordvoerder.
"Wij analyseren deze aankondiging en werken aan een positieve oplossing."
Het Chinese ministerie van Handel beschuldigt beide bedrijven van het schenden van "normale markttransactieprincipes" en het nemen van "discriminerende maatregelen tegen Chinese ondernemingen". Volgens Peking beschermen de sancties de "nationale soevereiniteit, veiligheid en ontwikkelingsbelangen".
Daarnaast start China dinsdag een onderzoek naar Google wegens mogelijke schendingen van de antimonopoliewetten. Details over de beschuldigingen ontbreken. Google weigert commentaar.
Dit artikel verscheen eerder op FashionUnited.com. Dit artikel is vertaald door Susan Zijp met behulp van een AI-tool.
FashionUnited gebruikt AI taaltools om het vertalen van (nieuws)artikelen te versnellen en de vertalingen te proeflezen om het eindresultaat te verbeteren. Dit bespaart onze menselijke journalisten tijd die ze kunnen besteden aan onderzoek en het schrijven van eigen artikelen. Artikelen die met behulp van AI zijn vertaald, worden gecontroleerd en geredigeerd door een menselijke bureauredacteur voordat ze online gaan. Als je vragen of opmerkingen hebt over dit proces, stuur dan een e-mail naar info@fashionunited.com.