• Home
  • Nieuws
  • Business
  • Batavia Stad Fashion Outlet verwelkomde meer bezoekers in 2015

Batavia Stad Fashion Outlet verwelkomde meer bezoekers in 2015

Door Anne Buis

bezig met laden...

Scroll down to read more

Business

Outletcentrum Batavia Stad heeft een succesvol jaar achter de rug. Het aantal bezoekers is fors gestegen en ook werden er nieuwe merken aan het portfolio toegevoegd. Vooral internationale bezoekers wisten het outletcentrum goed te vinden.

Het aantal bezoekers steeg met 3 procent ten opzichte van vorig jaar; dat was mede te danken aan de komst van de Shopping Shuttle, die sinds juli 2015 tussen Amsterdam en Batavia Stad rijdt. Zeker 90 procent van de passagiers die gebruik maken van pendeldienst zijn internationale toeristen. Door de internationale bezoekers steeg de totale taxfree besteding met 52 procent. Vooral bezoekers uit China, Egypte en Israël gaven veel uit in Batavia Stad.

Door de toename van bezoekers is de omzet met 12 procent gestegen in 2015. Het succes van Batavia Stad zorgde tevens voor meer winkelopeningen: 7 nieuwe merken openden een winkel in het outletcentrum, waaronder Scotch & Soda, Denham en Supertrash. Momenteel heeft Batavia Stad ruim 100 winkels en meer dan 250 merken.

Uitbreiding Batavia Stad wordt in voorjaar 2017 opgeleverd

In het afgelopen jaar is outletcentrum Batavia Stad gestart met een nieuwe uitbreiding. Er komt zo’n 5.500 vierkante meter winkeloppervlakte bij, wat neerkomt op 45 winkel- en horecaruimten. Door de uitbreiding zal de totale winkeloppervlakte van Batavia Stad straks 31.000 vierkante meter beslaan. Tevens zorgt de uitbreiding voor 300 nieuwe banen, waarmee het totaal aantal arbeidsplaatsen van Batavia Stad op 1.100 komt.

Door uit te breiden wil Batavia Stad Fashion Outlet voldoen aan de vraag naar expansie vanuit retailers en de vraag naar meer merken vanuit bezoekers. "Met de uitbreiding willen wij niet alleen in de behoefte van de consument voorzien, ook de groeiende behoefte vanuit de retailers om winkels te openen of te vergroten in Batavia Stad Fashion Outlet speelt hierin mee,” zegt Patrick Jansen, centre director Batavia Stad Fashion Outlet in een verklaring. Batavia Stad mag overigens na deze uitbreiding niet verder groeien; eerder werd duidelijk dat het stadshart van Lelystad veel last heeft van de concurrentie van het outletcentrum en de nabijgelegen winkelcentra als Lelycentre, Wijkcentrum Botter en Wijkcentrum Tjalk. Daarom hebben de burgemeester en wethouders van de stad besloten dat deze centra niet verder uitbreiden. De huidige uitbreiding mag wel gerealiseerd worden.

In 2016 staat er nog meer op stapel: vanaf 20 februari worden de openingstijden verlengd. Zo kunnen shoppers straks op zaterdagen, zondagen en nationale feestdagen winkelen van 10 uur tot 20 uur. Momenteel sluiten de winkels hun deuren om 19 uur in het weekend. Vorig jaar werden de winkeltijden overigens ook al verruimd.

Batavia Stad zag meer internationale bezoekers dankzij shuttle service

Sinds begin 2014 is Batavia Stad Fashion Outlet onderdeel van VIA Outlets. Het bedrijf is in beheer van de Europese retail vermogensbeheerder Meyer Bergman en de Europese outletcenter specialist Value Retail. De nieuwe eigenaar focuste het afgelopen jaar vooral op het moderniseren van de uitstraling van de winkels.

Factory outlet centers zijn overgewaaid uit de Verenigde Staten. Batavia Stad is het eerste outletwinkelcentrum in Nederland, en opende in 2001. In dat jaar gingen ook de deuren open van Designer Outlet Roermond in Roermond. In 2006 opende Rosada in Roosendaal. In Halfweg, bij Amsterdam, wordt momenteel een nieuw koopjesparadijs gebouwd. Amsterdam The Style Outlets gaat waarschijnlijk in 2017 open.

Werken in Batavia Stad Fashion Outlet? Klik hier voor een overzicht van de vacatures.

Beeld: Batavia Stad, Facebook Batavia Stad


Batavia Stad
outletcentrum