• Home
  • Nieuws
  • Business
  • ‘Benetton Group probeert banen te behouden tijdens herstructurering’

‘Benetton Group probeert banen te behouden tijdens herstructurering’

Door Caitlyn Terra

bezig met laden...

Scroll down to read more

Business

De Benetton winkel in Parijs. Credits: Benetton Group

De Italiaanse Benetton Group is aan het herstructureren, aldus WWD op basis van diverse Italiaanse vakbonden. Tijdens deze herstructurering probeert de groep zoveel mogelijk banen te behouden, maar wil het wel werkuren reduceren. Benetton Group heeft het nieuws zelf nog niet bevestigd.

In de Italiaanse wet bestaat er iets dat vrij vertaald een ‘solidariteits contract’ is. Onder een dergelijk contract kan een bedrijf een overeenkomst bereiken met vakbonden over het verminderen van werkuren en daarbij salarissen, maar hierdoor het schrappen van banen voorkomt. Naast deze optie zou Benetton Group ook aanmoedigen dat werknemers eerder met pensioen gaan.

Benetton Group kondigde recent een nieuwe CEO aan die het tij moet keren. Het gaat om Claudio Sforza. Hij volgt Massimo Renon op. Het vertrek van Renon werd aangekondigd kort nadat mede-oprichter Luciano Benetton publiekelijk Renon beschuldigde van mismanagement van het modebedrijf. “Ik werd verraden”, waren de woorden die veel media overnam van Luciano Benetton’s interview.

Benetton