• Home
  • Nieuws
  • Business
  • Bol.com passeert omzetgrens 1 miljard euro

Bol.com passeert omzetgrens 1 miljard euro

Door Anne Buis

bezig met laden...

Scroll down to read more

Business

Webwinkel Bol.com passeert als eerste webwinkel in Nederland en België de omzetgrens van 1 miljard euro, zegt Ahold Delhaize-CEO Dick Boer tijdens de presentatie van de interim cijfers van het derde kwartaal. Dat is bijna drie keer zoveel omzet als in 2012. Vorig jaar rapporteerde Bol.com nog een omzet van 680 miljoen euro.

De 1 miljard euro betreft de consumentenomzet. De omzet van consumenten betreft de omzet via het platform van Bol.com, oftewel de verkoop van items via andere partijen. Dick Boer laat tijdens de presentatie weten dat de omzet van Bol.com met 30 procent is gestegen. Vooral in België stijgt de omzet hard; dit jaar met 50 tot 60 procent.

Als het aan de e-commere gigant ligt, wordt Bol.com in de Benelux een verkoopnetwerk dat vergelijkbaar is met Amazon en Alibaba. Enerzijds verkoopt het eigen producten, maar de helft van de omzet gaat via externe partijen die via Bol.com verkopen. Dat zijn zowel zelfstandigen als ketens, zoals JBC en Schoenen Torfs. Het was in Nederland sinds 2011 voor andere partijen mogelijk om hun producten via Bol.com te verkopen. Sinds 2014 is deze service ook beschikbaar in België.

“De groeimogelijkheden zijn nog immens groot. Qua boekenverkoop zijn we al nummer één van Nederland, maar in andere categorieën nog niet. Nu volop investeren is nodig, want in de Benelux is er geen plaats voor veel platformen als het onze,” zegt CEO Boer tegen De Tijd.

Ahold en Delhaize, die recentelijk gefuseerd zijn, rapporteren een totale omzetstijging van 2,6 procent tot 14,5 miljard euro. De operationele winst kwam uit op 425 miljoen euro, oftewel een stijging van 1 procent. Het onderliggende bruto bedrijfsresultaat kwam uit op 932 miljoen euro oftewel een stijging van 3,9 procent. Het onderliggende operationele resultaat steeg met 4,3 procent tot 513 miljoen euro.

Foto: Bol.com

Bol.com