Boohoo verdubbelt omzet in FY2018

Boohoo.com plc heeft de exceptionele groei van het eerste halfjaar door kunnen zetten, zo blijkt uit de gerapporteerde jaarcijfers. De groep zag in het financiële jaar 2018 de omzet toenemen met 97 procent.

Boohoo heeft aan het einde van het boekjaar een omzet behaald van 579,8 miljoen pond (662,7 miljoen euro) zo blijkt uit de cijfers. In Groot-Brittannië nam de omzet met 95 procent toe, en internationaal zelfs met 99 procent. “De groep heeft fantastische vooruitgang geboekt tijdens dit jaar, mede door het integreren van een nieuw bedrijf, PrettyLittleThing, en een nieuw merk, Nasty Gal, in de Boohoo groep,” aldus Mahmud Kamani en Carol Kane, gezamenlijke CEO’s van de groep. “Omzet bij Boohoo bleef sterk groeien dankzij exceptioneel resultaat bij PrettyLittleThing en Nasty Gal streefden onze verwachtingen voor het eerste jaar voorbij.” De CEO’s zijn in het verslag enthousiast over de komende tijd en geloven in het momentum van de groep. Het bedrijf wil dan ook investeren in systemen en technologie zodat ze ‘de optimale winkelervaring’ kan bieden. De winst voor belastingen kwam neer op 43,3 miljoen pond (49,4 miljoen pond), een stijging van 40 procent.

Boohoo ziet omzet met 97 procent toenemen in 2017

Bij boohoo werd een omzet behaald van 374,1 miljoen pond (427,5 miljoen euro). De e-tailer zag de omzet met 32 procent stijgen het afgelopen jaar. In totaal kent de website 6,4 miljoen actieve klanten wat een toename van 22 procent betekent. PrettyLittleThing rapporteerde een groei van 228 procent naar een bedrag van 181,3 miljoen pond (207,2 miljoen euro). Op de website waren het afgelopen jaar 3 miljoen actieve klanten, een stijging van 128 procent. Nasty Gal behaalde een omzet van 24,4 miljoen pond (27,8 miljoen euro).

Voor het gehele huidige boekjaar dat op 1 maart is gestart, verwacht Boohoo.com plc een omzetgroei tussen de 35 en 40 procent. “Handel in de eerste weken van het financiële jaar 2019 kent een sterke start,” aldus het verslag. In het rapport noemt de groep eveneens het doel om de omzetgrens van 3 miljard pond (3,4 miljard euro) te behalen.

Beeld: Boohoo.com plc website

 

Gerelateerd

MEER NIEUWS

 

LAATSTE VACATURES

 

MEEST GELEZEN