Brandkids maakt doorstart met Locals United

Goed nieuws voor Brandkids: de failliete kinderkledingwebshop kan een doorstart maken. Locals United neemt de webwinkel over. Dat heeft mede-oprichter van Brandkids Hans Lormans aan Retailnews laten weten.

“De activiteiten van Brandkids worden volledig gecontinueerd,” aldus Lormans. Ook kan een groot deel van het personeel zijn baan behouden. De curator, Janthijn Siebert, had eerder al laten weten dat er al een tiental partijen interesse had getoond in een overname. Het is Locals United, een e-commerceplatform voor lokale winkels, die nu de webwinkel voor kindermode mag overnemen.

De online kindermoderetailer kreeg op 24 februari uitstel van betaling. In januari trok SanomaVentures, die sinds vorig jaar een meerderheidsbelang had, de stekker eruit met de investeringen. Sanoma wilde geen nieuwe investeringen meer doen en ook zou het belang worden afgebouwd. Daardoor ontstond er een liquiditeitstekort waar geen passende oplossing voor was op korte termijn. Een faillissement was de enige oplossing, stelde Lormans.

Tijdens de onderhandelingen liet Lormans nog weten erg boos te zijn over de houding van Sanoma. Volgens de oprichter waren de gesprekken (voor het faillissement, red.) met een nieuwe investeerder al vergevorderd, maar lag Sanoma dwars, omdat de partij uitgekocht wilde worden en de nieuwe investeerder daarbij afhaakte. Lormans vond het faillissement ‘onnodig’. De online kinderkledingwinkel groeide vorig jaar met 37 procent, zegt hij eerder. “En in de eerste weken van dit jaar al 14 procent. Dat doet niemand in de branche ons na.”

 

Related Products

 

Gerelateerd

MEER NIEUWS

 

LAATSTE VACATURES

 

MEEST GELEZEN