• Home
  • Nieuws
  • Business
  • Brantano gaat verder met 100 winkels

Brantano gaat verder met 100 winkels

Door Anne Buis

bezig met laden...

Scroll down to read more

Business

Er blijven 100 Brantano-winkels over. Zeker 19 winkels worden verkocht, 3 sluiten voorgoed de deuren en van 3 winkels is de toekomst nog onzeker. Verder wordt er 50 miljoen in de vernieuwing van de 100 overblijvende winkels gestoken. Dat heeft de directie van Brantano bekendgemaakt, meldt De Tijd.

De 19 winkels die verkocht worden gaan waarschijnlijk naar het Franse Chausséa. De schoenwinkelketen heeft al 11 winkels in België en zou dat aantal graag willen uitbreiden. “De keten heeft haar interesse in onze winkels getoond. We zijn overeengekomen dat ze ook het personeel overnemen tegen dezelfde loonvoorwaarden die het nu heeft,” zegt CEO Rens van de Schoor tegen de krant. Helemaal zeker is de overname nog niet; het moet nog afgestemd worden met de ondernemingsraad en pas dan kan een definitief akkoord worden gesloten met de Franse partij. Van de Schoor wil niets zeggen over het overname bedrag. De 3 winkels die sluiten zijn allen outlet-vestigingen. De overige 3 winkels die niet verder gaan als Brantano hebben nog geen nieuw perspectief, maar Van de Schoor hoopt ze te verkopen aan een andere partij.

R&S investeert 50 miljoen in Brantano

De overige 100 winkels zullen flink worden opgeknapt en daar investeert R&S Holding -de nieuwe eigenaar na Macintosh- maar liefst 50 miljoen euro in. Zo krijgen de winkels een make-over en wordt ook kleding aan het assortiment toegevoegd. Brantano gaat eerst een pilot doen met 6 tot 8 winkels, waarbij er gekeken wordt naar de resultaten. Vanaf 2017 wil de eigenaar van Brantano alle winkels in 3 jaar tijd gaan vernieuwen.

Een aantal winkels verandert ook van locatie en verhuist naar andere panden. “De keten heeft haar interesse in onze winkels getoond. We zijn overeengekomen dat ze ook het personeel overnemen tegen dezelfde loonvoorwaarden die het nu heeft,” aldus Rens van de Schoor in De Tijd.

Vakbonden hebben nog niet gereageerd op het nieuws. Sven De Scheemaeker van de bediendebond LBC laat echter aan de krant weten: “Zowel de vakbonden als het personeel zijn zich ervan bewust dat maatregelen moeten worden genomen. Tegelijk zijn mensen zenuwachtig omdat ze zich afvragen of hun winkel dicht gaat. Dat er nu duidelijkheid komt, zal een deel van de onzekerheid wegnemen.”

Hoofdkantoor Brantano verhuist naar Mechelen

De investering van 50 miljoen euro gaat naar de winkels maar ook naar een vernieuwing van het distributiecentrum in Erembodegem. Het hoofdkantoor dat zich nu nog op deze locatie bevindt, verhuist in de toekomst naar Mechelen. Van de Schoor wil het hoofdkantoor onderbrengen in dezelfde gebouwen van de FNG.

Na het faillissement van Macintosh werd het Belgische onderdeel Brantano verkocht aan Brantnew. Dat is een samenwerkingsverband tussen R&S Retail, FNG Group en de familie Torfs, die 75 schoenenwinkels bezit in België. Brantnew bezit alle winkels van Brantano en heeft 1.100 medewerkers in dienst in België en Luxemburg.

Als het aan R&S Retail ligt, wordt Brantano binnen 3 jaar onderdeel van FNG. De fusie zou een omzet van 500 miljoen euro opleveren en er zouden 3.500 mensen werkzaam zijn binnen het gefuseerde bedrijf.

Werken bij Brantano? Klik hier voor alle openstaande vacatures.

Beeld: Facebook Brantano

Brantano
FNG
Macintosh
r&s holding