• Home
  • Nieuws
  • Business
  • Britse omzet Shein bereikt 1,5 miljard pond voorafgaand aan beursgang in Londen

Britse omzet Shein bereikt 1,5 miljard pond voorafgaand aan beursgang in Londen

Door Prachi Singh

bezig met laden...

Scroll down to read more

Business

Exterieur van Sheins Centrum voor Innovatie in Kledingproductie (CIGM). Credits: Shein

De Britse online fastfashionretailer Shein boekte in 2023 een winst vóór belastingen van 24,4 miljoen pond (29,1 miljard euro), terwijl de jaaromzet uitkwam op 1,55 miljard pond (1,85 miljard euro), een stijging van 38 procent voorafgaand aan de beursintroductie in Londen.

In een verslag van het bedrijf Companies House staat dat Shein een kantoor heeft geopend in Manchester, in het noordwesten van Engeland, en pop-upwinkels in heel Groot-Brittannië, gedurende het jaar in kwestie. Shein Distribution UK Ltd had eerder een omzet van 1,12 miljard pond gerapporteerd over de 16 maanden tot eind 2022.

Het bedrijf had in het jaar tot en met 31 december 2023 33 werknemers in dienst.

Volgens het dossier is Shein Distribution UK Limited een volledige dochteronderneming van Roadget Business Pte Ltd, gecontroleerd door Elite Depot Limited, een bedrijf geregistreerd op de Kaaimaneilanden.

Lees ook:

Dit artikel is vertaald door Susan Zijp met behulp van een AI-tool genaamd Gemini 1.5. .

FashionUnited gebruikt AI taaltools om het vertalen van (nieuws)artikelen te versnellen en de vertalingen te proeflezen om het eindresultaat te verbeteren. Dit bespaart onze menselijke journalisten tijd die ze kunnen besteden aan onderzoek en het schrijven van eigen artikelen. Artikelen die met behulp van AI zijn vertaald, worden gecontroleerd en geredigeerd door een menselijke bureauredacteur voordat ze online gaan. Als je vragen of opmerkingen hebt over dit proces, stuur dan een e-mail naar info@fashionunited.com.

Shein