Broekzakken-rechtszaak: Hema moet Levi’s 4,5 miljoen euro betalen

Hema moet bijna 4,5 miljoen euro betalen aan Levi’s. De rechtbank van Brussel heeft besloten dat de broekzakken van Hema-broeken teveel lijken op de zakken van het jeansmerk, zo blijkt uit documenten van de rechtbank.

Het is niet de eerste keer dat broekzakken het onderwerp van gesprek zijn tussen Hema en Levi’s. In 2003 verzocht Levi’s de warenhuisketen ook al om te stoppen met het gebruiken van een bijna identieke broekzak. In 2004 werd er een overeenkomst bereikt dat Hema het ontwerp niet meer zal gebruiken of een ontwerp dat gebruik maakt van twee gebogen lijnen die samenkomen in het midden van de zak en naar beneden wijzen. Levi’s gaf destijds aan tevreden te zijn met de toewijding van Hema en het verzoek voor vergoeding te laten vallen zolang Hema zich aan de overeenkomst houdt.

In 2015 maakte Hema echter opnieuw gebruik van een dergelijk ontwerp en stapte Levi’s naar de rechter. Het bedrijf eist een schadevergoeding van in totaal bijna 13 miljoen euro voor het distribueren van een kleine 250.000 broeken met de genoemde broekzak. De rechtbank van Brussel heeft nu besloten Hema een bedrag van 4,432 miljoen euro op te leggen voor de distributie van 221.000 broeken. Voor elke broek die nog verkocht wordt die inbreuk maakt op het beeldmerk van Levi’s, moet Hema een bedrag van 100 euro betalen.

Beide partijen kunnen nog in beroep gaan tegen de uitspraak. Zolang de procedure nog loopt, gaat Hema niet in op de zaak.

Beeld: Hema website

 

Related Products

 

Gerelateerd

MEER NIEUWS

 

LAATSTE VACATURES

 

MEEST GELEZEN