• Home
  • Nieuws
  • Business
  • 'Burberry gaat honderden banen schrappen'

'Burberry gaat honderden banen schrappen'

Door Susan Zijp

bezig met laden...

Scroll down to read more

Business

De buitenkant van Burberry's flagshipstore in Regent Street in Londen, met het nieuwe bedrijfsimago na de komst van Daniel Lee als creatief directeur. Credits: Burberry.

Het Britse luxemerk Burberry bereidt zich voor om honderden banen te schrappen, zo meldt de Britse krant The Telegraph. Dat er banen op het spel staan bij Burberry is naar verluidt het gevolg van een kostenbesparingsplan na dalende winsten.

Vooral bij de Britse vestigingen van het merk zullen ontslagen vallen, melden diverse media (The Telegraph, Forbes, FashionNetwork). Vakbonden zijn naar verluidt bezig met het regelen van ontslagvergoedingen voor de betrokken werknemers.

Burberry heeft nog niet bekendgemaakt hoeveel werknemers er uiteindelijk getroffen zullen worden, maar meerdere bronnen melden dat werknemers ervan uitgaan dat het om zo'n vierhonderd banen gaat.

Burberry krimpt in boekjaar 2024

Begin dit jaar gaf Burberry een winstwaarschuwing af. Het bedrijf worstelt met “een afnemende vraag naar luxe,” zei Jonathan Akeroyd, CEO van Burberry Group. Dit is terug te lezen in een financieel verslag van mei.

Akeroyd benadrukt dat de financiële resultaten voor het boekjaar FY24 tegenvallen, maar blijft enigszins positief. Hij gelooft in “Burberry's potentieel als het moderne Britse luxemerk te realiseren en in ons vermogen om deze periode succesvol door te komen.”