• Home
  • Nieuws
  • Business
  • Charles Vögele vindt koper voor Duitse filialen

Charles Vögele vindt koper voor Duitse filialen

Door Tessa Guntlisbergen

bezig met laden...

Scroll down to read more

Business

Nadat eind vorig jaar al een deel van de Belgische Charles Vögele-winkels werd overgenomen, hebben veel Duitse filialen binnenkort ook een nieuwe eigenaar. De Zwitserse modegroep heeft drie kopers gevonden voor een groot deel van haar retailnetwerk in Duitsland.

”De Duitse bedrijven Tedi, Woolworth en Kik hebben een overeenkomst gesloten met Charles Vögele Germany GmbH voor de aankoop van een groot deel van het Duitse winkelnetwerk,” aldus de retailer in een persbericht. Hoeveel van de in totaal 284 Charles Vögele-winkels in Duitsland de partijen zullen overnemen, is nog niet duidelijk.

Al bij de bekendmaking van de overname door de Italiaanse warenhuis operator OVS werd duidelijk dat die nieuwe eigenaar geen interesse had in de Duitse tak van het bedrijf. Daarmee verdween ook de merknaam volledig van de Duitse markt. De drie kopers mogen “onder voorbehoud van toestemming van de eigenaar onder hun eigen merknaam en bedrijfsmodel opereren”, aldus Charles Vögele.

Het is de bedoeling om de overdracht in het tweede kwartaal van 2017 plaats te laten vinden. Volgens Charles Vögele krijgen medewerkers de mogelijkheid verder te gaan onder de nieuwe eigenaren.

Charles Vögele werd afgelopen november overgenomen door OVS. Reden voor de overname waren de slechte resultaten die het bedrijf al enige jaren op rij boekte. Al sinds 2010 lijdt Charles Vögele grote verliezen en het intensieve turnaround-programma, dat de operationele resultaten moest verbeteren, was volgens het bedrijf niet voldoende om winst te behalen. De retailer trok zich al terug uit de Belgische markt, maar daar is een derde van de winkels inmiddels al overgenomen.

Beeld: Charles Vögele

Charles Vogele