Charles Vögele overgenomen door Italiaanse OVS

De in zwaar weer verkerende Charles Vögele komt in Italiaanse handen. Warenhuis operator OVS heeft het Zwitserse modebedrijf Charles Vögele overgenomen. Dit deed OVS samen met Retail Sempione, die voor 35 procent eigenaar is van de modeketen, in samenwerking met twee andere partijen. Dankzij Sempione Retail verwerft OVS nu 82,62 procent van de Zwitserse keten. Dat schrijft Charles Vögele in het eerste tussentijdse verslag.

Charles Vögele overgenomen door Italiaanse OVS

OVS dat onder het Italiaanse Sempione Retail valt, bracht in september samen met zijn financiële partners investeringsmaatschappij Aspen Trust Services en Retails Investment S.R.L. een overnamebod uit. Ze hebben 56 miljoen Zwitserse frank (52 miljoen euro) betaald voor een meerderheidsbelang van Charles Vögele. Voorwaarde voor de voltooiing van de overname is dat Sempione aan het eind van de biedingsperiode, die van 26 oktober tot en met 23 november loopt, over minstens 70 procent van Charles Vögele’s aandelen beschikt. Dat is nu gelukt. De Raad van bestuur heeft aandeelhouders gevraagd om het bod, dat twee maanden geleden is gedaan, te aanvaarden.

Charles Vögele overgenomen door Italiaanse OVS

Met de overname verdwijnt de naam Charles Vögele na 60 jaar definitief uit het straatbeeld. Stefano Berlado, de CEO van OVS, laat aan Reuters weten dat de winkels van Charles Vögele zullen worden omgebouwd tot OVS-winkels. De omzet van de Mestre Group in het buitenland zal daarmee groeien tot 500 miljoen euro. Dat is ruim 25 procent van de totale omzet, die in 2015 uitkwam op 1,3 miljard euro.

In maart 2015, rapporteerde OVS een 7,5 procent stijging van de omzet ten opzichte van vorig jaar. De aandelen van de Italiaanse groep worden verhandeld op de beurs van Milaan, terwijl Charles Vögele is genoteerd aan de beurs van Zürich. Voor het einde van 2016 moet de overname afgerond worden. Dan zullen de aandelen geschrapt worden van de Zwitserse beurs.

Naam Charles Vögele verdwijnt uit het straatbeeld

De CEO van Charles Vögele, Markus Voegeli, laat aan Zwitserse media weten dat er geen kaalslag meer zal plaatsvinden onder de meer dan 6.000 medewerkers. Als er ontslagen vallen, zal dat op het hoofdkantoor in Pfäffikon zijn. De 163 filialen van de keten zullen in 2017 worden omgebouwd tot OVS-vestigingen.

Charles Vögele overgenomen door Italiaanse OVS

Met de overname van Charles Vögele kan OVS zijn positie in Noord- en Oost-Europa aanzienlijk versterken. Er liggen ook al plannen om winkels te openen in Slovenië en Hongarije. Daarnaast zal het bestaande management in samenwerking met Sempione een nieuw kleding- en winkelconcept ontwikkelen. “Met de mogelijkheid om diensten en services te delen, kunnen de kosten worden verlaagd,” zei Charles Vögele-voorzitter Max Katz eerder.

Charles Vögele leed al sinds 2010 grote verliezen en was al enige tijd op zoek naar een investeerder om de continuïteit van haar activiteiten sindsdien garanderen. Hoewel de verliezen in de eerste helft van dit boekjaar waren afgenomen, bleef het modebedrijf verlieslatend. Eerder dit jaar maakte Vögele bekend zich na zeventien jaar terug te trekken uit de Belgische markt, omdat de 41 winkels daar nog nooit winst hebben geboekt.Charles Vögele beschikt over 760 winkels in zeven Europese landen.

Beeld: Charles Vögele, Facebook Chales Vögele, Facebook Chales Vögele Belgium

 

Gerelateerd

MEER NIEUWS

 

LAATSTE VACATURES

 

MEEST GELEZEN