Overnamebod uit Italië voor Charles Vögele

Het Zwitserse Charles Vögele staat voor een eigendomswisseling. Het in zwaar weer verkerende modebedrijf heeft onlangs een overnamebod ontvangen van het Italiaanse consortium Sempione Retail. Als het aan de Raad van Bestuur van Charles Vögele ligt, stemmen de huidige aandeelhouders in met het bod. Dat heeft het bedrijf bekendgemaakt.

Sempione Retail, bestaande uit het Italiaanse OVS, investeringsmaatschappij Aspen Trust Services en Retails Investment S.R.L., wil maximaal 56 miljoen Zwitserse frank (51 miljoen euro), zo’n 6,38 frank (5,83 euro) per aandeel, voor Charles Vögele betalen. Voorwaarde voor de voltooiing van de overname is dat Sempione aan het eind van de biedingsperiode, die van 26 oktober tot en met 23 november loopt, over minstens 70 procent van Charles Vögele’s aandelen beschikt.

”We hebben de afgelopen jaren in de turnaround van Charles Vögele aanzienlijke vooruitgang geboekt. Toch is de Raad van Bestuur ten aanzien van de huidige marktontwikkelingen en de bijbehorende veranderingen in de textielmarkt van mening dat een overname door Sempione kan zorgen voor een versnelling van de winstgevendheid,” aldus voorzitter Max Katz in een verklaring.

Neemt Sempione Charles Vögele daadwerkelijk over, wil het zich gaan richten op de Zwitserse, Oostenrijkse, Hongaarse en Sloveense markten. Daarnaast zal het bestaande management in samenwerking met Sempione een nieuw kleding- en winkelconcept ontwikkelen. “Met de mogelijkheid om diensten en services te delen, kunnen de kosten worden verlaagd,” aldus Karz.

Charles Vögele beschikt over 760 winkels in zeven Europese landen. De retailer heeft de afgelopen jaren flinke verliezen geboekt en hoewel deze in de eerste helft van dit boekjaar zijn afgenomen, blijft het modebedrijf verlieslatend. Eerder dit jaar maakte Vögele bekend zich na zeventien jaar terug te trekken uit de Belgische markt, omdat de 41 winkels daar nog nooit winst hebben geboekt.

Beeld: Charles Vögele Facebook

 

Related Products

 

Gerelateerd

MEER NIEUWS

 

LAATSTE VACATURES

 

MEEST GELEZEN