Een derde van de Belgische Charles Vögele-winkels verkocht

Een derde van de Belgische winkels van Charles Vögele is verkocht. Van de in totaal 41 winkels worden er 14 overgenomen, voornamelijk door de Belgische winkelketen Bel&Bo. Voor de overige Charles Vögele-filialen wordt faillissement aangevraagd, zo maakte de Zwitserse modegroep middels een persbericht bekend. In totaal behouden zo’n 70 van de ruim 200 werknemers hun baan.

Een derde Charles Vögele-filialen in België overgenomen

Afgelopen zomer werd al bekend dat de Belgische winkels van Charles Vögele in de verkoop zouden gaan, nadat de kwakkelende modegroep liet weten zich volledig terug te trekken uit België. Het is Charles Vögele nu gelukt om een derde van de vestigingen te verkopen. De winkels in Tienen, Korbeek-Lo, Ninove, Poperinge, Ieper, Lommel, Schelle en Tielt-Winge worden overgenomen door winkelketen Bel&Bo. De winkels in Merksem, Eeklo, Moeskroen, Boortmeerbeek, Herstal en Luik-Longdoz zijn verkocht aan de retailers Chaussea, ZEB, You + Me en Jeanspoker.

Een derde van de Belgische Charles Vögele-winkels verkocht

Voor de overige 27 winkels wordt faillissement aangevraagd. “Als de rechtbank daarmee akkoord gaat, zal een vereffenaar worden aangesteld die over de verdere gang van zaken zal beslissen,” zo luidt het persbericht. De verkochte winkels worden per 1 december overgenomen door de nieuwe partijen. “Afhankelijk van de verschillende selectieprocedures is het de bedoeling dat er 70 banen of meer worden veiliggesteld.” In dat geval zouden bijna 150 werknemers hun baan verliezen.

Winkelketen Bel&Bo neemt acht Charles Vögele-winkels over

Het grootste deel van de verkochte Charles Vögele-filialen wordt overgenomen door de Belgische winkelketen Bel&Bo. Het modebedrijf, dat dames-, heren- en kinderkleding en accessoires aanbiedt, kreeg op 18 november van de rechtbank van koophandel in Antwerpen toestemming voor de overname van acht winkels en breidt hiermee uit van 94 naar 97 winkels. Vijf bestaande Bel&Bo-winkels worden verplaatst naar voormalige filialen van Charles Vögele. Naar verwachting worden de drie nieuwe Bel&Bo-filialen begin 2017 geopend, zo meldt het bedrijf in een persbericht.

Charles Vögele werd onlangs overgenomen door de Italiaanse warenhuis operator OVS. Met deze overname verdwijnt de naam Charles Vögele na zestig jaar volledig uit het straatbeeld en worden de winkels omgebouwd tot OVS-winkels. Reden voor de overname zijn de slechte resultaten die het bedrijf al enige jaren op rij boekt. Al sinds 2010 lijdt Charles Vögele grote verliezen en het intensieve turnaround-programma, dat de operationele resultaten moest verbeteren, was volgens het bedrijf niet voldoende om winst te behalen, omdat het naar eigen zeggen veel last had van ‘moeilijke marktomstandigheden’ en ‘moeilijke economische omstandigheden’.

Een derde van de Belgische Charles Vögele-winkels verkocht

Het in 1955 opgerichte Charles Vögele rapporteerde in 2015 een omzetdaling van 11 procent naar 803 miljoen Zwitsere frank (730 miljoen euro). De operationele winst daalde naar 9 miljoen Zwitserse frank (8,1 miljoen euro). Momenteel beschikt de modegroep over 161 winkels in thuisland Zwitserland en ruim 760 verkooppunten in zeven andere Europese landen, waaronder Nederland, Duitsland en Oostenrijk.

Beeld: Charles Vögele, Charles Vögele Belgium Facebook

 

Related Products

 

Gerelateerd

MEER NIEUWS

 

LAATSTE VACATURES

 

MEEST GELEZEN