• Home
  • Nieuws
  • Business
  • Curator: ‘Cora Kemperman al langere tijd in financiële problemen’

Curator: ‘Cora Kemperman al langere tijd in financiële problemen’

Door Tessa Guntlisbergen

bezig met laden...

Scroll down to read more

Business

Curator Marjolein Oonk-Palland schrijft in een eerste verslaglegging over het faillissement van Cora Kemperman dat het bedrijf al langer financiële probleem had. Oprichter Cora Kemperman spreekt dat met klem tegen. Volgens de naamgeefster van het bedrijf baseert de curator zich op onvolledige informatie en was het bedrijf tot vorig jaar gezond.

Het bedrijf Cora Kemperman werd in juni failliet verklaard. In het eerste faillissementsverslag staat dat de Nederlandse tak van het bedrijf de afgelopen drie boekjaren verliesgevend was. Maar volgens Cora Kemperman zijn de problemen pas in 2015 begonnen toen haar nichtje Saskia Kemperman een burn-out kreeg en het bedrijf externe adviseurs in de arm nam. "Eén van de beslissingen was om de financiële man te ontslaan. Hij werd niet vervangen en toen zijn de schulden zich gaan opstapelen," zei zij eerder tegen FashionUnited.

In 2012 werd de damesmodeketen overgenomen door Saskia Kemperman en algemeen directeur Brigitte de Wilde. Volgens curator Marjolein Oonk-Palland zou er in verhouding tot de waarde en het toekomstperspectief van het bedrijf ‘een aanzienlijk bedrag’ zijn betaald voor de overnames van de Nederlandse en Belgische activiteiten.

Na de overname hebben Kemperman en De Wilde onder andere gesneden in het personeelsbestand, het inkoopbeleid aangepast en een plan voor een nieuw ‘handschrift’ opgesteld. Volgens Cora Kemperman was dat nieuwe handschrift geen succes. "Het werd niet verkocht en daarom ging het mis. De leveranciers konden niet worden betaald, de voorraden liepen op en natuurlijk konden de leveranciers daardoor het najaar niet leveren," schrijft zij aan FashionUnited.

Eind vorige maand meldde de curator dat de failliete modezaak mogelijk een doorstart maakt. Er zouden veel geïnteresseerde partijen zijn voor een eventuele overname.

Een eerdere versie van dit artikel was gebaseerd op het verslag van de curator. In deze versie is ook een schriftelijke reactie van Cora Kemperman verwerkt.

Beeld: Cora Kemperman

Cora Kemperman