• Home
  • Nieuws
  • Business
  • Crocs, Inc. noteert omzetgroei van 67 procent in boekjaar 2021

Crocs, Inc. noteert omzetgroei van 67 procent in boekjaar 2021

Door Nora Veerman

bezig met laden...

Scroll down to read more

Business

Beeld: Crocs

Crocs, Inc. heeft in het boekjaar 2021, dat afliep op 31 december, een omzetgroei van 67 procent gehaald. Dat meldt het bedrijf in een persbericht. De totale omzet van Crocs, bekend van de kleurrijke, rubberen instapschoenen, kwam uit op 2,3 miljard dollar (omgerekend ruim 2 miljoen euro). Dat is voor Crocs, Inc. een record.

Het bedrijfsresultaat was met 683 miljoen dollar (601 miljoen euro) ruim twee keer zo hoog als het jaar daarvoor.

De positieve jaarcijfers waren mede te danken aan een sterk vierde kwartaal, dat Crocs, Inc. afrondde met een omzet van 587 miljoen dollar (516 miljoen euro), een stijging van 42,6 procent ten opzichte van 2020. Het bedrijfsresultaat was anderhalf keer zo hoog. Dit ‘sterke feestdagenseizoen’ was de afsluiter van een ‘zeer succesvol jaar voor ons merk’, aldus CEO Andrew Rees in het persbericht.

In december 2021 nam Crocs het casual schoenenmerk Heydude over. De transactie wordt naar verwachting deze maand nog afgerond. Volgens Rees is het plan om Crocs en Heydude de komende jaren flink te laten groeien. Het doel is tegen 2026 een gezamenlijke omzet van 6 miljard dollar (5,28 miljard euro) te bereiken.

Crocs
CROCS INC.