• Home
  • Nieuws
  • Business
  • Dalende omzet Gerry Weber zet door in H1

Dalende omzet Gerry Weber zet door in H1

Door Caitlyn Terra

bezig met laden...

Business

De Gerry Weber Group heeft de omzet zien dalen met 3,6 procent in de eerste zes maanden van het financiële jaar. De groep behaalde een omzet van 427,8 miljoen euro.

“De resultaten van het eerste halfjaar zijn volgens plan,” aldus CEO Ralf Weber. “We zijn daardoor optimistisch dat we de doelen die we onszelf hebben gesteld voor het gehele jaar zullen behalen.”

Het dalen van de totale verkoop is volgens het bedrijf te verklaren door de sluiting van 115 winkels. Deze sluitingen waren nodig volgens het Fit4Growth programma dat de groep heeft opgezet. De omzet uit het retailsegment verminderde mede daardoor met 6,8 procent naar 192 miljoen euro. De groothandel droeg 142,6 miljoen euro bij aan de totale omzet van de groep. Het EBITDA daalde naar een bedrag van 28,9 miljoen euro, één miljoen lager dan vorig jaar.

Het afgelopen financiële jaar behaalde de Gerry Weber Groep een totale omzet van 900,8 miljoen euro. Dit kwam neer op een daling van 2,2 procent die het bedrijf toeschreef aan uitdagende marktomstandigheden.

Beeld: Gerry Weber Website

Gerry Weber
Scroll down to read more