• Home
  • Nieuws
  • Business
  • Dior rechtszaak tegen eetcafé Café Dior: ‘Vernoemd naar dochter eigenaresse’

Dior rechtszaak tegen eetcafé Café Dior: ‘Vernoemd naar dochter eigenaresse’

Door Susan Zijp

bezig met laden...

Scroll down to read more

Business

Beeld ter illustratie. Dior-winkel in Mykonos. Credits: Dior

Een opvallende wending in de rechtszaak die modehuis Christian Dior begon tegen eetcafé Dior Café: de eigenaresse van het eetcafé beweert dat haar onderneming niet vernoemd is naar modegigant Christian Dior maar naar haar dochter die toevallig ook Dior heet.

In september 2023 opende de eigenaresse van Café Dior haar zaak aan de Main Street in de Amerikaanse stad Springfield. Ze promootte het als een luxe eet- en drinkbestemming.

In de klacht stelt Dior dat het eetcafé zijn handelsmerk, logo en merknaam, heeft gebruikt zonder toestemming. Daarnaast beweert het modehuis dat Café Dior profiteert van de roem en de "luxueuze", "geavanceerde" reputatie van Dior. Het modehuis eist een schadevergoeding van 2 miljoen dollar (ongeveer 1,85 miljoen euro) van het eetcafé.

Eetcafé Café Dior claimt geen link met modehuis

Maar het eetcafé is vernoemd naar een minder bekende Dior, de dochter van de eigenaresse, volgens een gerechtelijk document in handen van Sneaker Legal. De advocaten van de aangeklaagde stellen dat de naam Dior zo bekend en normaal is geworden dat het niet langer exclusief behoort tot de Franse multinational.

De rechtszaak, die zich afspeelt in de Amerikaanse districtsrechtbank voor het district Massachusetts, loopt nog. Naar verluidt heeft de eigenaresse van Café Dior haar zaak gesloten.

Lees ook:
Dior
Rechtspraak