Gister kondigde Michael Kors Holdings Limited de koop van Italiaans modemerk Versace aan. Naar aanleiding van de aankondiging werd Donatella Versace, creatief directeur bij het familiebedrijf, gevraagd door Italiaanse krant Corriere della Sera over het besluit om het bedrijf te verkopen aan een Amerikaanse groep in plaats van een Italiaanse.

Matteo Salvini, vervangend premier van Italië reageerde op het nieuws door te zeggen dat hij schoon genoeg heeft van het feit dat meer en meer Italiaanse merken gekocht worden door internationale bedrijven. Donatella vertelde de krant dat geen enkel Italiaans bedrijf geïnteresseerd was in de overname van het modehuis. “Versace is benaderd door veel mensen; Frans, Amerikaans, maar geen Italianen. Het is niet alsof wij degene zijn die weigeren om lid te zijn van een Italiaanse groep.”

Daarnaast bevestigde de modeontwerper dat de deal met Michael Kors zal zorgen dat Versace meer mensen in gaat huren en daardoor meer banen zal creëren in Italië, waardoor de controverse over de verkoop van het Italiaanse bedrijf door een Amerikaanse groep ‘ongegrond’ is.

 

Related Products

 

Gerelateerd

MEER NIEUWS

 

LAATSTE VACATURES

 

MEEST GELEZEN