• Home
  • Nieuws
  • Business
  • Doorstart Nederlandse Avelon een feit

Doorstart Nederlandse Avelon een feit

Door Esmerij van Loon

bezig met laden...

Scroll down to read more

Business

Het Nederlandse modelabel Avelon maakt een doorstart in een nieuw op te richten vennootschap. Een week geleden ging Avelon voor de tweede maal failliet. Het bedrijf had moeite de groei te financieren en leed onder de malaise in de branche. Hoofdontwerper en directeur Eric Frenken liet toen weten te werken aan een doorstart met een investeerder. Die doorstart is nu een feit.

Avelon maakt doorstart met nieuwe CEO

Het bedrijf laat in een persbericht weten dat een nieuwe CEO is aangesteld: Peter Steenstra. Steenstra is voormalig eigenaar van Gsus. Met zijn komst zal meer aandacht komen voor de operationele en strategische aspecten binnen de organisatie. Erik Frenken blijft verantwoordelijk voor de creatieve facetten van de onderneming.

Curator mr. M.S. Breeman, laat weten dat met de doorstart is geprobeerd de maximale waarde uit de bezittingen van Avelon B.V. te halen voor de gezamenlijke schuldeisers. Met de doorstart wordt werkgelegenheid behouden; alle personeelsleden van Avelon worden tegen dezelfde voorwaarden in dienst genomen door de nieuwe vennootschap.

Erik Frenken is verheugd dat hij de kans krijgt om Avelon in de nieuwe vorm verder te ontwikkelen. Het internationale draagvlak dat de afgelopen vijf jaar is opgebouwd vormde voor hem een belangrijke drijfveer om het merk door te zetten. Daarnaast is het vertrouwen van de klanten in het merk Avelon en in de organisatie van groot belang geweest voor hem.

Frenken: "Het is ontzettend fijn dat er zo snel een oplossing gevonden is. Het Avelon team doet er alles aan om onze klanten de service en kwaliteit te leveren die zij gewend zijn. Wij hebben er het volste vertrouwen in dat we onze winkeliers op korte termijn de nieuwe collectie kunnen uitleveren en dat wij als merk en organisatie nog beter en sterker worden dan ooit tevoren."

Avelon wordt wereldwijd bij meer dan 200 punten verkocht. De kleding is onder andere te koop bij de Bijenkorf en SPRMRKT. Het vijfjarig bestaan van het label was in januari reden om een catwalkshow te geven tijdens de Amsterdam Fashion Week.

Avelon
Erik Frenken