Drie vragen die je kunt stellen aan je potentiele Fashion ERP leverancier

In het artikel van 4 juli schreef Fashion ERP leverancier Reflecta Automation over waar je als fashionbedrijf op moet letten wanneer je een ERP-systeem gaat aanschaffen. Het is niet alleen belangrijk dat je de juiste ERP-software voor jouw bedrijf kiest. Ook is het van belang dat de leverancier van het systeem bij jouw bedrijf past. In dit artikel reikt Reflecta je drie vragen aan die je kunt stellen aan je potentiele ERP leverancier.

Een goede fashion ERP leverancier heeft ruime kennis van en ervaring in de fashion branche. De leverancier zorgt ervoor dat je basisprocessen goed geautomatiseerd verlopen en dat jij als fashionbedrijf kostbare tijd bespaart. Ook zorgt deze ervoor dat de processen die met de tijd veranderen goed geautomatiseerd worden en integreert de leverancier deze nauwgezet in je systeem. Als je een nieuwe ERP leverancier selecteert zijn er een aantal vragen die je de leverancier zeker moet stellen.

1. Hoeveel succesvolle ERP-implementaties heb je voltooid?

Een ERP-systeem werkt alleen goed als het op de juiste manier geïmplementeerd wordt. Je fashion ERP leverancier moet de kennis en ervaring hebben om het project bij jouw bedrijf vanaf het begin af aan goed te begeleiden. Ook moet hij best practices op het gebied van projectmanagement bij fashionbedrijven toepassen. Lees altijd de klantverhalen! Vraag daarnaast bij andere fashionbedrijven na hoe zij de implementatie bij de leveranciers op je shortlist hebben ervaren. Op die manier krijg je een beter zicht op of je potentiële ERP-leverancier zijn beloften waarmaakt.

2. Hoeveel ondersteuning na de implementatie en opleiding geef je?

Vraag bij je ERP leverancier na hoe ze jou en je team ondersteunen met on site trainingen, manuals en eventueel tutorials. Dit is van belang zodat iedereen in je team op zijn eigen tempo kan leren. Je fashion ERP leverancier moet de capaciteit hebben om continu informatie te verstrekken over wat er beschikbaar is of gaat komen in een toekomstige release. Daarnaast is het belangrijk dat de leverancier jouw personeel opfriscursussen kan geven. Hierdoor voorkom je dat je niet de volledige potentie van het ERP-systeem kunt benutten.

3. Hoe is de continuïteit van je bedrijf?

Kijk naar hoe lang je potentiële ERP-leverancier al aan de weg timmert. Een sterke staat van dienst spreekt voor zich. Afgezien van een kwalitatief goed en bewezen succesvol fashion ERP systeem, kun je er met een gerust hart vanuit gaan dat een gevestigde ERP-leverancier er op de lange termijn ook nog is om je te ondersteunen

Conclusie

Het vinden van een leverancier die jou biedt wat je nodig hebt is minstens zo belangrijk als het kiezen van de juiste fashion ERP-software. Gebruik bovenstaande vragen om erachter te komen of potentiele leveranciers bij je passen en ga af op het gevoel dat jij en je team daarbij hebben.

Meer vragen die jij aan je potentiële ERP leverancier kunt stellen en het volledige artikel lees je op de website van Reflecta Automation.

 

Related Products

 

Gerelateerd

MEER NIEUWS

 

LAATSTE VACATURES

 

MEEST GELEZEN