• Home
  • Nieuws
  • Business
  • Eigenaar Neckermann.com in conflict met voormalig aandeelhouder

Eigenaar Neckermann.com in conflict met voormalig aandeelhouder

Door Tessa Guntlisbergen

bezig met laden...

Scroll down to read more

Neckermann.com-eigenaar Readen Holding Corp overweegt juridische stappen te nemen tegen Axivate Capital, voormalig grootaandeelhouder van de onlangs failliet verklaarde moderetailer. Volgens het concern belemmert Axivate Capital de overdracht van de intellectuele eigendommen van Neckermann.com, meldt Retailnews.

Het Amerikaanse Readen nam begin vorig jaar een meerderheidsaandeel in Neckermann.com, dat toen bij dochterbedrijf Readen Retail BV werd ondergebracht. In ruil daarvoor kreeg Axivate Capital bijna een kwart van de aandelen in Readen. Volgens die laatste zouden de intellectuele eigendommen en de domeinnaam met een vertraging zijn overgedragen.

Directeurs Ronald en Joop Steenbergen hadden aanvankelijk grote plannen met Neckermann, maar vanwege de vertraging zegt Readen onder meer onvoldoende te hebben kunnen investeren in de fysieke winkels van de retailer. De veertien winkels in Nederland en België werden eind vorig jaar failliet verklaard. Naar eigen zeggen laat dat het bedrijf geen andere keuze dan juridische stappen te ondernemen tegen Axivate Capital.

Ook is Readen momenteel in conflict met voormalig eigenaar Otto over de merknaam Neckermann. Het Duitse concern, dat vijf jaar geleden de merkrechten van de retailer kocht, zou de geldigheid van het recht de merknaam in Nederland te gebruiken, betwijfelen.

Begin dit jaar werden de fysieke winkels van Neckermann.com in Nederland en België gesloten. De webshop bleef bij het faillissement gespaard en het bedrijf heeft aangegeven zich hier de komende tijd op te gaan richten.

Neckermann
Neckermann.com