Modebedrijf Fashion Matters van zakenman Andy Verbauwhede is door de Brugse rechtbank van koophandel failliet verklaard. Dat meldt vakbondssecretaris Jörgen Meulders van de LBC-NVK aan Focus en WTV. Verbauwhede nam mei vorig jaar zeven McGregor- en Gaastra-winkels over van de in september failliet verklaarde Doniger Fashion Group.

Het vonnis betekent het einde van de zeven winkels in Roeselare, Kortrijk, Knokke, Nieuwpoort, Brugge, Gent en Knokke. Alle 25 personeelsleden verliezen door het faillissement hun baan. Volgens Focus en WTV zijn de winkels vorige week dinsdag gesloten. Verbauwhede verklaart tegenover Focus en WTV dat de winkelsluitingen hard aankomen voor het personeel, vooral omdat zij al een langere periode in onzekerheid leefden.

10 van de 23 winkels van modeketens McGregor en Gaastra sloten vorig jaar mei al definitief hun deuren. Zeven winkels werden gered door de West-Vlaamse Andy Verbauwhede. De overige zes maakten een doorstart via de Doniger Fashion Group. Doniger Fashion Group ging in september 2017 failliet. Er zou wederom sprake zijn van een doorstart van de merken Gaastra en McGregor. Dit was een maand later al van de baan.

De nieuwe eigenaar Andy Verbauwhede van Fashion Matters liet destijds aan Belgische media weten dat hij toekomst ziet in fysieke winkels en zelfs nadenkt over uitbreiding met nieuwe winkels. “Ik geloof niet in een wereld zonder fysieke winkels,” zei hij tegenover het HLN.

Voor zakenman Verbauwhede was het zijn eerste stap in de retailmarkt. Hij was daarvoor jaren werkzaam in de taxisector. Tegenover HLN zei hij overtuigd te zijn geraakt van zijn overstap naar de retail door de dynamiek van het personeel. Hij sprak met verschillende shopmanagers en zag daardoor potentie in de winkels.

 

Gerelateerd

MEER NIEUWS

 

LAATSTE VACATURES

 

MEEST GELEZEN